Campania „Votează pentru Acasă”

Campania „Votează pentru Acasă”

Senatorul USR de Diaspora, Radu Mihail, împreună cu membrii USR, lansează campania „Votează pentru Acasă”, care își propune să încurajeze românii din străinătate să iasă la vot în număr cât mai mare la cele mai importante alegeri pentru viitorul României: alegerile parlamentare.

USR vine, prin intermediul acestei campanii, în sprijinul românilor din străinătate cu informații utile și răspunsuri la întrebările lor cu privire la organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare în Diaspora. Le vom face vocea auzită de către autorități și de către Parlament pentru ca legislația electorală și organizarea alegerilor să permită ca mai bine de un milion de români să poată vota în condiții bune.

Având în vedere că trăim o perioadă dificilă, cu o evoluție imprevizibilă, organizarea alegerilor parlamentare în străinătate necesită mai multă atenție și o abordare timpurie. De aceea, lansăm acum această campanie care ne va permite ca în următoarele luni să ajungem la cât mai mulți compatrioți.

La alegerile prezidențiale, împreună cu membrii USR Diaspora și mulți voluntari, am desfășurat campania #StopCoziLaVot și ne-am asigurat că aproape un milion de români au putut vota decent, fără a sta ore în șir la coadă la secția de votare.

Prin Campania „Votează pentru Acasă”, ne propunem să continuăm acțiunile întreprinse la alegerile precedente și să contribuim la o bună desfășurare a alegerilor parlamentare, prin două direcții de acțiune majore, Informare și Implicare.

Informare:

📌 Vom promova înregistrarea online pe votstrainatate.ro ca alegător în secție sau prin corespondență.

📌 Vom informa permanent alegătorii cu privire la măsurile luate de statul român privind organizarea alegerilor parlamentare în Diaspora.

📌 Vom promova activ ieșirea românilor din străinătate la vot și utilizarea votului prin corespondență.

📌 Vom oferi sprijin alegătorilor, răspunzându-le la întrebări și îndrumându-i când ne vor cere ajutorul.

Implicare:

📌 Vom sprijini misiunile diplomatice în procesul de organizare a alegerilor parlamentare.

📌 Vom organiza întrevederi și dezbateri cu cetățenii și cu reprezentanții instituțiilor implicate la nivel central în organizarea alegerilor în străinătate.

📌 Vom colecta părerile diasporenilor, vom propune amendamente la legislația electorală și adaptări ale procesului de vot.

📌 În funcție de modalitatea de organizare a alegerilor parlamentare în străinătate, vom încuraja alegătorii să se implice activ, ca membru într-o secție de votare sau ca voluntar, să ajute misiunile diplomatice în procesul de găsire a spațiilor potrivite și de organizare a secțiilor în străinătate, corespunzător situației de la acel moment.

Vă invităm:

✅ să fiți la curent cu informațiile utile pe care vi le vom aduce de-a lungul timpului pe pagina de facebook a campaniei: https://www.facebook.com/VoteazaPentruAcasa/

✅ să vizitați site-ul https://voteazapentruacasa.ro/

✅ să vă alăturați grupului public de facebook dacă aveți întrebări, nelămuriri sau informații utile pe acest subiect pe care doriți să le împărtășiți cu alți români din străinătate: https://www.facebook.com/groups/3281969068514767/

Diaspora românească contează, a demonstrat că are putere și că o poate folosi pentru a transforma semnificativ România!