Apel public de candidaturi pentru numirea unui profesionist la Curtea de Conturi

Apel public de candidaturi pentru numirea unui profesionist la Curtea de Conturi

Uniunea Salvați România lansează un apel public de candidaturi către profesioniștii din societate pentru numirea din partea USR în plenul de conducere al Curții de Conturi.

USR are dreptul legal, la fel ca și celelalte partide politice din Parlament, de a face nominalizări pentru plenul de conducere al Curții de Conturi. Curtea de Conturi este o instituție foarte importantă, care controlează toate achizițiile și contractele publice, de aceea avem nevoie la conducere de oameni integri, care să nu răspundă la comenzi politice.

Candidații trebuie să respecte condițiile legale pentru alegerea în conducerea Curții de Conturi, dar și criteriile de profesionalism și integritate ale USR.

Astfel, candidații pentru Curtea de Conturi trebuie să aibă studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani în specialitatea studiilor absolvite și pregătire profesională temeinică. Membrii Curții de Conturi nu pot să facă parte din partide politice sau să desfășoare, direct sau prin persoane interpuse, activități de comerț.

Aplicațiile (CV și scrisoare de intenție) pot fi trimise până pe 2 iunie 2020, ora 12:00, la adresa de e-mail: [email protected]. Biroul Național al Uniunii Salvați România va selecta candidații ce vor fi nominalizați din partea partidului.

Decizia finală asupra desemnării persoanelor în plenul de conducere al Curții de Conturi se va lua, potrivit legii, în Comisiile parlamentare permanente și în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului.