USR caută un jurist cu experiență pentru Consiliul Legislativ

USR caută un jurist cu experiență pentru Consiliul Legislativ

Uniunea Salvați România organizează un nou concurs deschis de CV-uri pentru a nominaliza din partea partidului un jurist cu experiență în conducerea Consiliului Legislativ, instituție cu rol exprem de important în analizarea proiectelor de lege inițiate de parlamentari.

Candidații trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în ţară, pregătire juridică superioară, precum şi o bună reputaţie profesională şi morală. Pentru funcţiile de preşedinte al Consiliului Legislativ şi preşedinte de secţie este necesară o vechime în activitatea juridică de cel puţin 15 ani.

De știut că președintele Consiliului Legislativ și președinții secțiilor Consiliului Legislativ nu pot fi membri de partid și sunt incompatibili cu cu orice funcție publică sau privată cu excepția funcțiilor didactice.

USR caută o persoană cu o integritatea morală ireproșabilă, care să nu fi fost implicată în activități de poliție politică, și cu o experiență de minim trei ani în coordonarea unei echipe de peste cinci persoane și în domeniul de drept al secției pentru care concurează sau în drept constituțional. Experiența în activitatea legislativă sau în administrația centrală (inclusiv colaborări cu persoane juridice de drept public la nivel central) constituie un avantaj.

Candidații propuși de fiecare partid vor fi audiați în Comisiile parlamentare permanente, iar votul final va avea loc în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului.

CV-urile și scrisorile de intenție pot fi trimise pot fi trimise până pe 2 iunie 2020, ora 12:00, la adresa de e-mail: [email protected]. Biroul Național al Uniunii Salvați România va selecta candidații ce vor fi nominalizați din partea partidului.

Uniunea Salvați România este singurul partid care a lansat de fiecare dată apeluri publice de candidaturi pentru numirile în instituțiile din subordinea parlamentului și de fiecare dată au fost aleși oameni pe criterii de competență profesională și nu pe criterii politice.