Jaf de milioane din bani publici. USR propune Comisie de anchetă în Parlament în urma neregulilor de la ICI

Jaf de milioane din bani publici. USR propune Comisie de anchetă în Parlament în urma neregulilor de la ICI

Deputatul USR Cornel Zainea, în calitate de președinte al Comisiei de IT, va cere înființarea unei Comisii de anchetă în Parlament pentru a investiga cheltuielile făcute de Institutul de Cercetare în Informatică (ICI).

Cornel Zainea transmite că statul român încasează foarte mulți bani pentru domeniile de internet .ro, iar banii sunt administrați de ICI. În urma unui control, Curtea de Conturi a descoperit un jaf din bani publici de proporții nebănuite la această instituție.

“Conducerea și-a autorepartizat prime de milioane de lei. Le-a numit “adaos de plus de acord direct”. Angajații au cheltuit bani din protocol pentru a-și cumpăra parfumuri. Sau pentru covrigeii, iaurtul și berea de zi cu zi. Au contractat o linie de credit pentru a plăti salarii!?! Fosta Directoare Doina Banciu și-a majorat nelegal remunerația de la 6.691 la 7.793 lei. Au angajat pe funcții vacante temporar, fără concurs, personal propriu care avea deja contract de muncă, dându-le de 2 ori salariul pentru aceeași muncă. Au achiziționat servicii medicale fictive. Și multe, multe altele, cu totaluri de milioane de lei! Un asemenea dezmăț nu poate fi lăsat nepedepsit.”, declară deputatul USR Cornel Zainea.