Cristina Iurișniți: Defrișările ilegale, incompetența și dezinteresul amplifică efectele dezastruoase ale inundațiilor!

Cristina Iurișniți: Defrișările ilegale, incompetența și dezinteresul amplifică efectele dezastruoase ale inundațiilor!

În urma ploilor torențiale din ultimele zile, în comuna Rodna, județul Bistrița-Năsăud, au fost distruse mai multe drumuri, casele au fost inundate și au fost evacuate 20 de persoane, dintre care șase copii. Locuitorii evacuați din calea apelor au necesitat cazare temporară în alte locații. Valoarea pagubelor materiale este încă în curs de evaluare. Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, i-a trimis prefectului o solicitare, iar filiala din Rodna a Uniunii Salvați România a demarat, împreună cu Asociația „Iubirea pentru om” din orașul Sângeorz-Băi, o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea persoanelor afectate din localitate.

De 30 de ani, cetățenii onești sunt victimele unui stat impotent! Defrișările ilegale, incompetența și dezinteresul au mărit efectele dezastruoase ale inundațiilor! În calitate de deputat de Bistrița-Năsăud, în temeiul Regulamentului din 7 martie 2019 privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, am solicitat prefectului Stelian Dolha informații privind măsurile care s-au luat de către Prefectură pentru evaluarea prejudiciilor, pentru acordarea de despăgubiri celor afectați și precizări clare dacă s-au alocat sau urmează să se aloce bani din Fondul de Urgență al Guvernului”, declară deputata USR.

Parlamentarul USR i-a solicitat, totodată, prefectului un raport de evaluare al cauzelor și efectelor inundațiilor.

Pe raza localității Rodna nu s-a acordat sprijin cetățenilor afectați de inundații de pe strada Măgurii și din zona vechii uzine. Pe strada Măgurii, autoritățile locale au luat decizia de a inunda curțile oamenilor pentru a evita o supraîncărcare pe cursul râului.

De asemenea, imediat după producerea inundațiilor, filiala din Rodna a USR a demarat, împreună cu Asociația „Iubirea pentru om” din orașul Sângeorz-Băi, o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea persoanelor afectate din localitate.

Persoanele sau societățile interesate să doneze bani pentru locuitorii aflați în dificultate din cauza pagubelor produse de revărsarea apelor pot face acest lucru în contul bancar al Asociației „Iubirea pentru om”; IBAN: RO75 BTRL RONC RT03 9845 5101, deschis la Banca Transilvania.

Pentru cei aflați în nevoie, fiecare donație contează!