PSD refuză să respecte normele de siguranță în ziua alegerilor locale

PSD refuză să respecte normele de siguranță în ziua alegerilor locale

Alianța USR PLUS avertizează PSD să nu se joace cu sănătatea populației pe baza unor calcule electorale meschine.

Organizarea alegerilor locale timp de două zile este o soluție pentru a proteja cetățenii în contextul epidemiei cu noul coronavirus, dar PSD refuză să respecte normele de siguranță și pune astfel în pericol întreaga populație a României.

Parlamentarii USR au susținut, marți, în cadrul dezbaterilor din Senat ca alegerile locale să se organizeze în zilele de 26 și 27 septembrie pentru a evita aglomerația în secțiile de votare și pentru a respecta normele sanitare impuse de autorități pentru prevenirea și combaterea pandemiei COVID19. Propunerea a fost însă respinsă în comisia juridică de PSD și de aliații săi.

”Toate statele membre UE în care au avut loc alegeri în această perioadă delicată au optat pentru ca alegerile să se desfășoare pe parcursul a 2 zile. Nu și Parlamentul României controlat încă de PSD, care contestă cu fiecare ocazie măsurile impuse de Guvern pentru limitarea răspândirii contaminării cu noul coronavirus. Asta este încă o dovadă, după ce am aflat de la știri că doi deputați PSD au fost amendați pentru că au refuzat să poarte masca de protecție în incinta unui restaurant”, a declarat senatorul USR George Dircă, membru în comisia juridică.

Parlamentarii USR vor redepune amendamentul în cadrul dezbaterilor din comisii de la Camera Deputaților, for decizional.

”Votarea la referendumul lui Dragnea, cel din octombrie 2018, s-a desfășurat timp de 2 zile, pentru că așa a vrut PSD. Dar acum, când e cu atât mai mult nevoie ca românii să poată vota în siguranță primari, președinți de consilii județene, consilii locale și județene, PSD nu vrea ca votarea să se poată desfășura și sâmbătă și duminică. Așa arată democrația în viziunea PSD. Vom depune din nou aceste amendamente la Camera Deputaților”, a declarat senatoarea USR Florina Presadă.