Sondaj prezentat de Stelian Ion. Ce procente au candidații la Primăria Constanța?

Sondaj prezentat de Stelian Ion. Ce procente au candidații la Primăria Constanța?

Stelian Ion, candidatul USR PLUS la Primăria Constanța, a prezentat luni, într-o conferință de presă, sondajul realizat de IRES, la comanda USR PLUS, la începutul lunii septembrie, din care rezultă că bătălia pentru Primăria Constanța nu este nici pe departe tranșată și că toți cei trei principali candidați au șanse foarte mari de a câștiga duminică.

Conferința de presă în care Stelian Ion a prezentat cifrele din sondajul IRES a venit ca răspuns la sondajele falsificate aruncate recent în spațiul public de PNL pentru a crea alegătorilor impresia că doar candidatul liberal are șanse să-l învingă pe candidatul PSD, Decebal Făgădău.

Potrivit sondajului realizat de IRES, situația candidaților la Primăria Constanța era, la începutul lunii septembrie, următoarea: Vergil Chițac – 25%, Decebal Făgădău – 24% și Stelian Ion – 22%.

De asemenea, în ceea ce privește listele de consilieri locali, sondajul IRES a arătat că PNL are, în Constanța, o intenție de vot de 25%,  în timp ce USR PLUS are 24%, iar PSD, 19%. De menționat că atât USR PLUS, cât și candidatul Alianței se află pe un trend ascendent.

Suntem foarte apropiați, umăr la umăr, cei trei principali candidați: eu, Decebal Făgădău și Vergil Chițac. Și constănțenii au acum, în sfârșit, posibilitatea să aleagă. Dacă, în anii trecuți, constănțenilor li s-au oferit foarte puține variante, acum chiar au posibilitatea să facă o schimbare. Mesajul nostru pentru electoratul de dreapta este să nu creadă balivernele împinse de puterea financiară a unor oameni care au interese materiale în această zonă și de a merge pe varianta schimbării reale, USR PLUS. În ceea ce privește sondajul comandat de noi – realizat la începutul lunii septembrie, pe un număr de peste 800 de persoane, cu o marjă de eroare de 3,4% -, diferența este foarte mică între candidați. Este foarte important să observăm și trendul: crescător. Dacă la începutul anului, aveam un procentaj de 16-18%, iată că, în ciuda tuturor atacurilor abjecte care s-au revărsat asupra noastră, în ciuda faptului că, practic, am înotat împotriva curentului, am crescut foarte mult și suntem pe un trend ascendent. După 20 de ani, avem în sfârșit o alternativă pentru Constanța. Este o alternativă formată din oameni tineri, oameni competenți, care s-au decis de curând să se implice în politică. Este în mâna noastră posibilitatea de a ne recâștiga orașul”, a declarat Stelian Ion, candidatul USR PLUS la Primăria Constanța.

Reamintim faptul că, în urma dezvăluirilor presei și a probelor publicate cu privire la afacerile imobiliare ale candidatului PNL, Stelian Ion i-a solicitat public lui Vergil Chițac să se retragă din cursa pentru Primăria Constanța.

Presa locală din Constanţa a dezvăluit cum senatorul PNL Vergil Chiţac a reuşit să se îmbogăţească în ultimii 20 de ani din tranzacţii imobiliare, deși fiind cadru militar nu avea voie să desfășoare astfel de activități.