Un primar PSD din județul Bacău l-a agresat fizic pe unul dintre candidații USR la Consiliul Local

Un primar PSD din județul Bacău l-a agresat fizic pe unul dintre candidații USR la Consiliul Local

USR Bacău condamnă actele de violență fizică și verbală ale primarului comunei Berzunți, Ștefan Tifan (PSD), asupra lui Sorin Mihai Panțîru, candidatul USR la funcția de consilier local al comunei.

Sorin Panțîru a fost agresat chiar în fața Primăriei de către primar și viceprimar, după ce s-a dat jos din mașina sa, în drum spre secția de vot unde trebuia să depună o cerere. USR Bacău transmite că „Sorin a publicat, în urmă cu câteva zile, pe pagina de Facebook USR Berzunți un clip în care denunța neregulile privind cheltuirea banilor publici” ai Primăriei. În urma publicării clipului, Sorin a avut un schimb de replici online cu fiica primarului, iar edilul în funcție l-a agresat, sâmbătă, pe motiv că „nu trebuie să se ia de fiica lui“.

„Când m-am dat jos din mașină, primarul Tifan și viceprimarul au venit spre mine. Apoi, când m-am îndreptat spre portbagaj, primarul m-a apucat de haine și a început să mă agreseze fizic și să mă amenințe. I-am spus că nu este bine ce face și apoi mi-a dat un pumn în față. Imediat după incident am depus o plângere la poliție. Am încredere că justiția își va face treaba, mai ales că scena a fost înregistrată de cele două camere video ale Primăriei amplasate pe stradă. Episodul de astăzi ne arată, încă o dată, că PSD trebuie să dispară din administrațiile locale”, explică președintele USR Berzunți, Sorin Mihai Panțîru, candidat USR la Consiliul Local Berzunți.

USR Bacău subliniază că primarul PSD l-a amenințat în repetate rânduri pe președintele USR Berzunți în urma postărilor de pe Facebook în care semnala nereguli despre administrația locală.

Ne exprimăm încrederea că primarul Ștefan Tifan va răspunde penal pentru faptele sale, iar mâine va răspunde în fața cetățenilor pentru neregulile pe care Sorin Mihai Panțîru le-a arătat public în ultimele luni. 

Clipul realizat de Sorin și publicat de USR Berzunți este aici: https://www.facebook.com/USRBerzunti.BC/videos/718599208726341