USR a votat proiectul care îi sprijină pe cei afectați în incendiul de la Colectiv

USR a votat proiectul care îi sprijină pe cei afectați în incendiul de la Colectiv

Deputații USR au votat, astăzi, proiectul de lege prin care Ministerul Sănătății acoperă plata tratamentelor necesare, în țară și în străinătate, a celor afectați în incendiul de la Colectiv. Tratamentele pot avea loc în spitale de stat dar și în cele private, pe o perioadă nedeterminată.

Este un proiect care trebuia de mult adoptat, mai ales că peste două săptămâni se împlinesc 5 ani de la tragedie, însă cei care au avut majoritate parlamentară au ignorat cu cinism proiectul.

În următoarea guvernare USR PLUS, vom face demersurile necesare pentru a începe construcția unui spital de mari arși în Capitală. “În prezent, avem în Iași o secție renovată de mari arși dar nu are toate dotările necesare pentru a face față unei tragedii mult mai mici decât cea de la Colectiv”, a explicat deputatul Emanuel Ungureanu în Parlament.

E necesar să ne amintim că trebuie rezolvată o altă problemă importantă – cea a infecțiilor nosocomiale din spitale. Parlamentarii Tudor Pop, Adrian Wiener și Emanuel Ungureanu au depus, pe 14 mai 2020, un proiect de lege pentru prevenirea, tratamentul și raportarea infecțiilor intraspitalicești. Proiect esențial în aceste vremuri de criză sanitară, dat fiind că în pandemia de COVID-19, un număr semnificativ de cazuri, și mai ales, o parte însemnată de decese au fost infecții asociate actului medical. Nu numai în spital dar și în centre de vârstnici, centre de recuperare și de dializă. Facem apel la toți parlamentarii să urgenteze adoptarea proiectului USR.

Alături de primarul Bucureștiului și consilierii locali, dar și de viitori reprezentanți USR PLUS aleși la alegerile din 6 decembrie, ne luăm angajamentul de a repara disfuncționalitățile statului și de a proteja viața și sănătatea tuturor. Ne facem bine.