Tineretul european acționează împotriva schimbărilor climatice

Tineretul european acționează împotriva schimbărilor climatice

Pe 10 noiembrie, o coaliție formată din 18 organizații de tineret din întreaga Uniune Europeană, printre care și USR Tineret, va lansa un sondaj la nivel de continent pentru a colecta ideile și opiniile tinerilor cu privire la schimbările climatice și acordul verde.

“În acest moment de schimbare profundă, vedem o implicare și un interes crescând din partea tinerilor pe tema schimbărilor climatice. Ei sunt cei care vor trăi cu consecințele acțiunilor noastre astăzi și avem responsabilitatea de a ne asigura că vocile lor sunt auzite. Nu mai putem neglija vocile tinerilor europeni, este timpul să fim auziți în această luptă pentru o Europă mai durabilă!” – Ioana Abăseacă , Vicepreședintele pentru Relații Internaționale – USR Tineret

Acest sondaj, care va fi realizat în principal online pentru a asigura siguranța tuturor participanților, este o oportunitate unică de a evalua modul în care se simt tinerii europeni cu privire la diferitele aspecte ale combaterii schimbărilor climatice. Le va oferi posibilitatea de a-și exprima ideile și de a fi o forță pentru bine în această luptă atât de importantă.

Toți cei implicați în acest proiect vor participa apoi la o a doua fază, în care rezultatele vor fi făcute publice și vom solicita legislatorilor UE să implementeze soluții bazate pe acestea. Este foarte rar ca atât de multe organizații de tineret din atât de multe țări să fie implicate într-un proiect care ar putea avea un impact direct asupra instituțiilor UE.

Obiectivul proiectului este să adune punctele de vedere ale tinerilor asupra provocărilor de mediu, precum și asupra politicii ecologice a Europei pentru a vedea ce pași sunt dispuși să facă tinerii pentru a spori durabilitatea modului lor de viață și pentru a elabora propuneri de politici pe baza datelor colectate.

Datele importante ale proiectului:
Durata sondajului: 10 noiembrie – 10 decembrie
Prezentarea rezultatelor: primul trimestru 2021

Site-ul web al proiectului: https://oseurope.eu/
Url-ul sondajului: bit.ly/3mYoh8K

Proiect finanțat de Renew Europe.