Pensiile speciale ale primarilor NU intră în vigoare la 1 ianuarie

Pensiile speciale ale primarilor NU intră în vigoare la 1 ianuarie

Fără pensii speciale pentru foștii și actualii aleși locali! USR PLUS își respectă angajamentele. Am făcut-o și înainte, o facem și acum, ca partid aflat la guvernare, într-o coaliție de centru-dreapta.

De la 1 ianuarie 2021, rândurile pensionarilor speciali ar fi fost îngroșate cu zeci de mii de foști și actuali primari, șefi de consilii județene și adjuncții lor, dacă Guvernul nu adopta astăzi o ordonanță de urgență prin care amână intrarea în vigoare a acestor privilegii nejustificate.

În 2021, an care se anunță extrem de complicat, atât în contextul pandemiei, cât și al crizei economice, România nu poate – și nici nu trebuie – să mai cheltuie sume uriașe pe privilegii nemeritate!

USR PLUS va milita în continuare pentru eliminarea pensiilor speciale. Politicienii și oamenii apropiați lor nu pot să îi sfideze în continuare pe românii care, de multe ori după o viață întreagă de muncă, nu reușesc să ia nici măcar un sfert din cât încasează „specialii” după câțiva ani de activitate.

Anul viitor, vom elimina pensiile speciale ale parlamentarilor și vom crea o comisie parlamentară pentru identificarea și rezolvarea inechităților din tot sistemul de pensii.