Ministrul Economiei a trimis Corpul de Control la CNIT

Ministrul Economiei a trimis Corpul de Control la CNIT

USR PLUS nu acceptă bătaia de joc pe banii românilor în companiile de stat. Centrul Național de Învățământ Turistic (CNIT), companie de stat aflată în subordinea Ministerului Economiei, care ar fi trebuit să se ocupe din 2012 de cursuri pentru specializarea personalului din turism nu face nimic, în schimb primește bani mulți din buzunarele românilor.

Situația a fost semnalată de ministrul Economiei, Claudiu Năsui, care a trimis deja Corpul de control la CNIT, compania fiind verificată și în 2015 (https://bit.ly/393gTDn).

Practic, vorbim de o nouă bătaie de joc la adresa contribuabilului român. Această companie de stat a avut 0 activitate în intervalul 2012-2017, iar din momentul înființării sale, a organizat doar trei cursuri și a format un număr de 47 de persoane. Aceasta în timp ce numărul posturilor a crescut, majoritatea fiind de conducere sau administrative, iar salariul mediu din companie este de 19.500 lei pe lună.

Mai mult, cheltuielile de personal per individ format, în 2019, au ajuns la suma de 155.570 lei.

Și nu este singura companie de stat în care banii românilor sunt folosiți astfel. Bugetul de stat trebuie să înceteze să mai fie un sac fără fund pentru cei care ajung în fruntea unor astfel de companii cu singurul gând de a se îmbogăți.

USR PLUS a propus încă din timpul campaniei electorale desființarea sau reorganizarea agențiilor, autorităților și instituțiilor care deși sunt finanțate cu bani publici sau beneficiază de privilegii de la stat, nu sunt în mod real în serviciul cetățeanului, ci doar sinecuri pentru oameni conectați politic.

În plus, trebuie să îi ajutăm pe oamenii care muncesc cu adevărat în această țară, iar o măsură în acest sens, propusă deja de USR PLUS, este reducerea impozitării muncii și eliminarea taxării pe salariul minim.

România poate și va deveni o țară fără hoție!