Primarii USR PLUS dezvoltă România cu ajutorul fondurilor europene

Primarii USR PLUS dezvoltă România cu ajutorul fondurilor europene

Primarul Bacăului, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, și primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, au avut o întâlnire cu Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru a discuta despre dezvoltarea infrastucturii din comunitățile lor. În perioada următoare, primarii vor face studii de fezabilitate și vor pune la punct proiectele necesare.

Primarul Lucian Stanciu Viziteu vrea să construiască un tren urban în Bacău, un concept nou cu impact major în îmbunătățirea mobilității urbane.

Primarul Radu Mihaiu și-a propus îmbunătățirea infrastructurii de transport din sectorul 2 și construirea de noi spații verzi. Un proiect major pe care vrea să-l realizeze este Parcul Gării Obor: mutarea în subteran a peronului și a căii ferate de la Gara Obor și construirea unui parc verde deasupra acesteia.

Întâlnirea cu ministrul Cristian Ghinea survine în contextul în care direcția europeană, în noul exercițiu financiar, se îndreaptă spre o dezvoltare durabilă cu grijă față de mediu.

Așa lucrează un primar implicat: identifică nevoile din timp și pregătește proiectele în detaliu pentru a fi totul gata atunci când vor veni banii europeni. Prea mult timp, reformele au bătut pasul pe loc. Primarii USR PLUS vor da startul modernizării țării noastre.