Iulian Bulai, dezbatere privind situația actuală și viitorul Televiziunii Române

Iulian Bulai, dezbatere privind situația actuală și viitorul Televiziunii Române

Președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, deputatul USR PLUS Iulian Bulai, organizează în data de 20 ianuarie 2021, la ora 10:30, o dezbatere privind situația actuală și viitorul Televiziunii Române. Dezbaterea va avea loc la sala de ședințe a Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă. 

TVR are în mod real nevoie de schimbare și, deși ea nu se reduce la poziția de conducere, schimbarea actualului management e importantă pentru demararea acestui proces de reformă.

Temele de discuție se vor referi la mecanismul de selecție al președintelui-director general în condițiile actualei legi, în așa fel încât să nu existe nici suspiciunile, nici tentația politizării acestei funcții, dar și la chestiuni de legislație care ar trebui modificate. Vor fi luate în discuție și modelul generalist al TVR și alternativele de format ale unei televiziuni publice.

De asemenea, vor fi supuse dezbaterii importanța sau lipsa de relevanță a încasărilor unei televiziuni publice și a audienței ei în competiție cu televiziunile comerciale, dar și golurile pe care o televiziune publică ar trebuie să le completeze într-o piață media comercială.

O altă temă va fi felul în care pot fi stabilite și negociate social direcțiile editoriale ale unei televiziuni publice, în absența, imperativă, a oricăror intervenții ale politicului, și unde ar trebui să se regăsească materialele de investigație în politica editorială a televiziunii publice.

Deși întrebările acestea sunt multe, ele nu epuizează nici pe departe subiectul TVR, iar discuția poate aborda și alte teme pe care invitații le vor ridica.

La dezbatere vor participa jurnaliști din presa românească, reprezentanți ai societății civile și parlamentari ai partidelor reprezentate în Camera Deputaților și Senat.