Iulian Lorincz: USR PLUS a promis și va face reformele necesare în Sănătate

Iulian Lorincz: USR PLUS a promis și va face reformele necesare în Sănătate

Deputatul USR PLUS de Diaspora Iulian Lorincz a vorbit în Plenul Camerei Deputaților despre ipocrizia de care a dat dovadă PSD prin moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu.

„Doamnelor și domnilor,

Luni am asistat la un spectacol indecent pus în scenă de PSD, partidul care a guvernat România 3 din ultimii 4 ani și a dominat scena politică în istoria post-decembristă.

Un spectacol grotesc, care insultă în primul rând cetățenii pe care Parlamentul îi reprezintă. Populism, manipulări grosolane, dispreț față de adevăr. Cum altfel să numim cinismul cu care PSD ascunde adevăratele cauze ale dezastrului din spitale?

PSD este partidul care deși a avut putere de decizie, deși putea îmbunătăți sistemul sanitar, nu doar nu a făcut nimic în interesul pacienților. Dimpotrivă! A avut grijă să adâncească, să întrețină și să promoveze impostura, incompetența și corupția.

Este nevoie să ne amintim ce au lăsat în urmă anii de guvernare PSD în sistemul sanitar? Vă reamintesc eu doar câteva din promisiunile mincinoase din programul PSD din 2016:

Opt spitale regionale mult trâmbițate care au rămas doar pe hârtie. Spitalul republican promis a avut aceeași soartă.

Doar că, vedeți voi?

Pacienții sunt reali. Spre deosebire de spitalele PSD. Și trebuie să ai un tupeu nemăsurat pentru a veni acum în fața cetățenilor să faci pe apărătorul intereselor pacienților.

50.000 de noi locuri de muncă în domeniul sănătății, la fel. Unde ne sunt medicii? Unde ne sunt asistentele medicale, doamnelor și domnilor de la PSD?

Sorina Pintea, trimisă în judecată de DNA pentru fapte de corupție.

Florian Bodog, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție, plagiator.

Nicolae Bănicioiu, trimis în judecată de DNA, ministrul care rămâne în memoria tuturor pentru cinismul cu care după tragedia de la Colectiv ne asigura că „au tot ce le trebuie”.

Trei miniștri PSD. Unde erați doamnelor și domnilor de la PSD? Erați pe șantierele celor opt spitale promise?

Trei foști miniștri ai Sănătății PSD urmăriți penal, opt spitale regionale pe hârtie, impostori la conducerea direcțiilor de sănătate publică, secții de spital modernizate, sigilate. Nu vă este rușine să mimați acum interes față de oameni?

Vlad Voiculescu este unul dintre puținii oameni care au încercat și au reușit să schimbe ceva în sistemul de sănătate, în guvernul tehnocrat. Ce ați făcut cu măsurile luate de Vlad Voiculescu în interesul pacienților imediat după alegerile din 2016? Prima voastră grijă a fost să anulați tot ceea ce putea încurca interesele mafiei din sănătate!

Iar acum vă simțiți din nou amenințate interesele? Vă e frică de Vlad pentru că interesele pacientului pe care el le urmărește intră direct în conflict cu interesele clientelei politice, abonată la banii publici.

USR PLUS a promis și va face reformele necesare!

Însă dezastrul în care PSD a adus sistemul sanitar și România nu poate fi reparat într-o lună.

Cetățenii sunt conștienți că e nevoie de timp, iar spectacolul vostru indecent nu servește decât să confirmați, doamnelor și domnilor din PSD, disprețul față de cetățeni. Care știu exact cine, cum și cât timp a guvernat România.

România are nevoie de dezvoltare durabilă, de soluții pentru problemele pe care voi le-ați cauzat, nu de circ în Parlament.

Are nevoie de reforme, nu de perpetuarea unui sistem care umple buzunarele clientelei politice. E momentul să legiferăm și să guvernăm pentru cetățeni. Nu cum v-ați obișnuit voi, doamnelor și domnilor de la PSD, pentru rude, amici și interese de grup.

Eu sunt unul dintre românii din Diaspora care s-au întors, convins fiind, că putem schimba lucrurile. Pentru ca cei care au plecat și visează să se întoarcă acasă să aibă garanția că se întorc într-o țară unde nu mai domină corupția și clientelismul, iar cei care nu au plecat încă din țară să aibă motive să rămână!

Vlad Voiculescu are toată susținerea noastră!”