Simina Tulbure: Bugetul, axat pe investiții, oferă un imbold puternic milioanelor de români din afara țării

Simina Tulbure: Bugetul, axat pe investiții, oferă un imbold puternic milioanelor de români din afara țării

Deputata USR PLUS de Diaspora Simina Tulbure a argumentat, în Parlament, de ce bugetul pe 2021 este unul care asigură dezvoltarea României și de ce reprezintă el o veste bună pentru românii plecați în afara granițelor țării.

Textul integral al declarației susținute în plenul Camerei Deputaților:

„Stimați colegi, români de pretutindeni, avem un buget care prioritizează investițiile pe termen mediu și lung, un buget modern, care permite României să demareze proiecte cu care românii din Diaspora sunt obișnuiți în țările în care locuiesc în momentul de față.


Investițiile, atât din buget, cât și din fonduri europene, vor cunoaște o creștere istorică – de 8 miliarde de lei față de anul 2020.


Acest proiect economic încurajează redresarea economică, reduce dezechilibrele bugetare și vizează ajustarea deficitului bugetar, care arată că avem resursele și curajul să ducem România pe o linie europeană, echilibrată și modernă.


Acest buget, axat pe investiții, oferă un imbold puternic milioanelor de români din afara țării care așteptau să vadă o țară aflată în dezvoltare pentru a cântări în mod real opțiunea întoarcerii în țară.


După 10 ani în care veneam în România doar în vizite sau de sărbători și, deseori, așteptam să plec din țară, stau în fața dumneavoastră, iar entuziasmul și hotărârea mă fac să declar că nu aș putea fi altundeva mai potrivit decât acasă.


Colegi de alianță, de coaliție, de opoziție, acest buget confirmă o nouă etapă pentru România. Vă spune acest lucru prima femeie deputat de Diaspora din istoria României și, cu siguranță nu ultima. Buna guvernare nu se negociază, se pune în aplicare. Exact asta vom face, alături de colegi și parteneri. Mulțumesc.”