Ștefan Lorincz: „Transparența împiedică furtul banului public”

Ștefan Lorincz: „Transparența împiedică furtul banului public”

Deputatul USR PLUS de Diaspora Ștefan Lorincz a vorbit, în plenul Camerei Deputaților, despre moțiunea simplă împotriva ministrului Claudiu Năsui și despre importanța transparentizării cheltuirii banului public și a curățării instituțiilor statului.

Textul integral al declarației susținute în plenul Camerei Deputaților:

„La dezbaterea moțiunii simple împotriva lui Claudiu Năsui, senatorii PSD au venit în fața cetățenilor doar cu minciuni, în lipsă de argumente. De fapt au făcut ceea ce era de așteptat de la ei: zgomot și circ, de data aceasta în Senatul României.

PSD-iștii, obișnuiți să fie protagoniștii unor spectacole ieftine, pe banii cetățenilor, au atacat familia lui Claudiu Năsui. Dovezile că PSD propagă doar minicuni le-a adus Claudiu din arhivele CNSAS. O condamnare la șapte ani de închisoare, confiscarea averii și interzicerea drepturilor tatălui său, sentința 272 din 13 aprilie 1987 pronunțată de Tribunalul Militar București pentru o faptă considerată infracțiune penală pe vremea aceea, numită refuzul înapoierii în țară. Culmea ironiei este că cel care l-a condamnat, Doru Viorel Ursu, după Revoluție a fost numit ministru de Interne în Guvernul Ion Iliescu – Petre Roman. FSN – actualul PSD.

Ce nu putea prevedea PSD era că un tânăr precum Claudiu Năsui va depune un proiect de lege pentru realizarea și publicarea unui registru care să conțină numele tuturor securiștilor la momentul decembrie 1989 și legăturile acestora de rudenie, până la gradul III, cu persoane care ocupă demnități și funcții publice. Sunt convins că PSD și AUR nu vor putea rata ocazia de a vota alături de noi pentru acest proiect care va face în sfârșit lumină și vor putea afla toți românii cine sunt de fapt securiștii și urmașii lor. Nu-i așa, doamnelor și domnilor din PSD și din AUR, că veți susține acest proiect?

Sunt convins că abia așteptați să votați la lumina zilei, PENTRU! Va fi un progres pentru societatea românescă. După 30 de ani de minciuni pe care le-ați tot servit cetățenilor pe această temă.

De ce trebuia, în opinia PSD, să plece Claudiu din funcție? Pentru că a transparentizat tot ce înseamnă cheltuirea banului public. Pentru că a publicat toate contractele cu statul, marcând astfel o premieră prin crearea unei platforme publice. Pentru că a publicat 100% transparent bugetul Ministerului Economiei și, săptămânal, a actualizat pe site-ul instituției statusul procesării dosarelor pentru măsurile 1, 2 și 3 privind ajutoarele de stat COVID. Pentru că transparența împiedică furtul banului public!

Disperarea voastră, doamnelor și domnilor de la PSD, de a depune moțiuni după moțiuni impotriva miniștrilor care abia și-au început mandatul ne confirmă, o dată în plus, că suntem pe drumul cel bun! Vom curăța statul de corupție și incompetență. În ciuda acțiunilor și minciunilor voastre.

Coaliția de guvernare va rezista, vom face reformele necesare pentru un stat cu instituții care acționează în interesul cetățenilor. Fie că vă place, fie că nu, va trebui să învățați și voi, după 30 de ani de corupție și incompență pe care le-ați generat și susținut, că banii cetățenilor NU sunt banii clientelei politice! Iar faptul că voi și clientela voastră sunteți acum în agonie este doar un semn de însănătoșire pentru economie.”