36 de candidați pentru funcția de Guvernator al Rezervației Delta Dunării

Până la 1 aprilie, termenul limită pentru depunerea candidaturilor, s-au înregistrat 36 de candidaturi pentru funcția de Guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării. Urmează a se desfășura mai multe etape de selecție astfel încât pe 26 aprilie să fie prezentată lista scurtă de candidați reprezentanților Alianței USR PLUS.

Din cei 36 de candidați, 15 vor merge mai departe în faza de interviuri.

Procesul de selecție, derulat de echipele Stein & Partner și Hart Consulting, conține mai multe etape, inclusiv aplicarea testului Hogan pentru candidații care trec de etapa de interviu. Instrumentul de evaluare a personalității Hogan Assessments este considerat de către specialiștii în psihologia organizațională și resurse umane ca fiind una dintre cele mai prestigioase metode pentru a prezice succesul ocupațional în roluri cheie, precum cele de management.

Pe 26 aprilie, reprezentanților Alianței USR PLUS li se va prezenta lista scurtă cu candidații cărora le-au fost identificate competențele necesare pentru a îndeplini rolul de Guvernator ARBDD.

Ultima etapă este cea a interviurilor finale la care vor participa candidații aleși din lista scurtă de către copreședinții USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos.

Procesul de selecție pentru funcția de Guvernator al ARBDD a început pe 4 februarie și primul pas l-a reprezentat constituirea unui Consiliu Consultativ, condus de expertul în Project Management George Leca și format din cele mai importante organizații non-guvernamentale, instituții publice, entități care acționează în Deltă – asociații de pescari, asociații de protecția mediului, colectivități locale.

Sarcina Consiliului a fost să definească atât noul mandat de management al ARBDD, cât și elementele de competență pe care trebuie să le îndeplinească viitorul guvernator numit de USR PLUS.

Fișa postului cu descrierea proiectului, mandatul Guvernatorului ARBDD și descrierea profilului ideal al candidatului sunt disponibile în RO și EN aici: https://bit.ly/3eOYOgZ.