Senatoarea USR PLUS Silvia Dinică reprezintă România și alte 46 de țări la UIP

Senatoarea USR PLUS Silvia Dinică reprezintă România și alte 46 de țări la UIP

Senatoarea USR PLUS, Silvia Dinică, va reprezenta Romania în cadrul Grupului de Știință și Tehnologie al Adunării Interparlamentare, organizaţia internaţională a parlamentelor naţionale.

În urma unui vot de încredere acordat de membrii Grupului 12 Plus, Silvia Dinică s-a clasat detașat pe prima poziție în preferințele membrilor acestuia, întrunind 20% dintre voturile exprimate.

Senatoarea din România va reprezenta atât România, cât și țările din Grupul 12 Plus (un grup de 47 de țări, majoritatea europene, alături de Australia, Canada, Noua Zeelandă și Israel) în cadrul acestui Grup de Știință și Tehnologie al Adunării Interparlamentare.

În susținerea candidaturii sale, Silvia Dinică a prezentat experiența dobândită în cei 4 ani de activitate în Biroul Comisiei UIP pentru Dezvoltare durabilă, dar și experiența acumulată în comisiile de specialitate ale Senatului, respectiv cea Economică, industrii și servicii și comisia de Tehnologia informației. Senatoarea USR are și un Doctorat în Matematică Aplicată, la Universitatea de Stat din Colorado, SUA.

Grupul de lucru pentru Știință și Tehnologie al Adunării Interparlamentare, înființat în anul 2019, militează pentru creșterea colaborării în domeniul cooperării științifice între parlamentele țărilor, pentru conștientizarea rolului pe care educația științifică o are pentru dezvoltarea sustenabilă și pentru dialogul multicultural.

Silvia Dinică: „Activitatea grupului ar trebui să fie adaptată în așa fel încât să ajute în combaterea inegalităților de gen și să răspundă nevoilor tinerilor, pe de o parte, iar pe de altă parte, ar trebui să completeze și să consolideze munca celorlalte organisme UIP în orice mod posibil. Principalul motiv pentru care am decis să candidez este convingerea mea că acest Grup de Lucru va avea un impact reprezentativ asupra activității viitoare și a profilului internațional al UIP.”

Uniunea Interparlamentară (UIP) reprezintă organizaţia internaţională a parlamentelor naţionale. În prezent, la UIP sunt afiliaţi 179 de membri, iar alţi 12 sunt membri asociaţi.

Astăzi au fost aleşi cinci reprezentanți în noul Grup de lucru al UIP pentru știință și tehnologie. Senatoarea Silvia Dinică, vicepreședinte a GRUI , unul dintre cei nouă candidați, a întrunit 20% dintre voturile exprimate şi s-a clasat detașat pe prima poziție în preferințele membrilor Grupului 12 Plus.

În cadrul UIP funcţionează şase grupuri geo-politice: Grupul 12 Plus (47 de membri, inclusiv România), Grupul African (42 de membri), Grupul Asia-Pacific (26 de membri), Grupul America Latină şi Caraibe (19 membri), Grupul Arab (17 membri), Grupul Eurasia (7 membri).