USR PLUS readuce profesionalismul în CNA. Noii membri, audiați în Comisiile de Cultură ale Parlamentului

USR PLUS readuce profesionalismul în CNA. Noii membri, audiați în Comisiile de Cultură ale Parlamentului

În cadrul ședinței de astăzi, a Comisiilor Reunite pentru Cultură ale Camerei Deputaților și Senatului, au fost audiați candidații propuși pentru ocuparea locurilor vacante din Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), unde aceștia și-au prezentat viziunea și planurile pentru CNA.

În urma votului membrilor comisiilor de specialitate din Parlament, au fost avizați favorabil candidații Valentin Jucan, Ionel Palăr, Mircea Toma și Dorina Rusu, alături de supleanții Dan Radu, Rareș-Lucian Niculescu, Valentina Andreia Postelnicu și Oana-Cosmina Mihalache.

„Audierea și votarea propunerilor pentru Consiliului Național al Audiovizualului în Comisiile Reunite de Cultură ale Parlamentului reprezintă un pas extrem de important pentru funcționarea Consiliului și pentru îndeplinirea misiunii pe care o are în domeniul TV și radio. Am încredere că cei patru noi membri se vor asigura de informarea corectă, respectarea legii și a eticii jurnalistice în mass-media din România. La CNA vom avea o nouă majoritate. Sper eu, reformistă și orientată spre soluții!”, transmite deputatul USR PLUS Iulian Bulai, președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților.

Următorul pas îl reprezintă confirmarea noilor membri ai Consiliului Național al Audiovizualului, ce se va realiza prin votul Plenului Reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

USR PLUS și-a asumat reforma CNA în programul de guvernare, audierea de azi e primul pas către o instituție eficientă și relevantă pentru sănătatea spațiului public. După numirea transparentă a membrilor, profesioniști cu experiență, reformarea instituției trebuie să continue cu digitalizarea și transpunerea directivei UE privind serviciile audiovizuale.