USR PLUS a oprit confiscarea rezervei de aur a României de către PSD

USR PLUS a oprit confiscarea rezervei de aur a României de către PSD

Deputații USR PLUS au votat împotriva inițiativei legislative prin care rezerva internațională de aur a României ar fi fost adusă în țară. Proiectul a fost inițiat de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae.

Rezerva de aur, de peste 60 de tone, se află în prezent în Londra și este administrată de Banca Națională a României (BNR). Scopul său este de a ajuta România în cazul împrumuturilor externe, reprezentând o garanție a credibilității țării noastre.

„Liviu Dragnea a atacat toate instituțiile statului român, inclusiv Banca Națională a României, propunând legi care să slăbească justiția și economia. Respingem astăzi, după doi ani de luptă legislativă, încă o aberație marca Dragnea/PSD. Rezerva de aur a României rămâne în siguranță, atât în țară cât și în instituții internaționale, unde asigură credibilitatea noastră pe piețele de capital”, transmite Cosette Chichirău, deputat USR PLUS, membră în Comisia de buget.

Potrivit proiectului, la dorința infractorului Liviu Dragnea, BNR ar fi fost obligată să repatrieze circa 91% din aurul depozitat în străinătate, adică aproape 56 de tone. Parlamentarii USR s-au opus proiectului încă de la depunerea în Parlament.

Pentru respingerea proiectului au votat 173 de deputați, iar 131 în favoarea adoptării.