Aleșii USR PLUS au depus plângere penală la DNA împotriva primarului Sectorului 3, Robert Negoiță

Aleșii USR PLUS au depus plângere penală la DNA împotriva primarului Sectorului 3, Robert Negoiță

Șase aleși USR PLUS au depus, marți, o plângere penală la DNA împotriva Primăriei Sectorului 3 și primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, pentru abuz în serviciu, în cazul decesului celor doi muncitori pe șantierul nelegal deschis lângă Ministerul Culturii.

Plângerea este depusă de consilierii generali Ana Ciceală și Nicorel Nicorescu, consilierii locali Alexandru Sava și Eugen Matei, din cadrul CL Sector 3, Teodora Stoian, consiliera ministrului Justiției, și europarlamentarul Vlad Gheorghe.

Aleșii USR PLUS arată că lucrările desfășurate pe șantierul de lângă Ministerul Culturii, din dispoziția lui Robert Negoiță, urmăreau modificarea accesului auto spre demisolul clădirii Ministerului Culturii, pentru ca în final să obțină spațiu pentru amenajarea „câtorva terase”.

Totodată, consilierii generali și locali, precum și europarlamentarul Vlad Gheorghe, le mai cer procurorilor anticorupție să cerceteze și implicarea celor două firme subordonate Consiliului Local al Sectorului 3, Algoritm Rezidential SRL și Algoritm Construcții S3, precum și a funcționarilor din cadrul Direcției de Administrare a Domeniului Public (DADP) a Sectorului 3, care au acționat la ordinul verbal al primarului Negoiță. Astfel, lucrările au fost efectuate cu utilaje şi muncitori de la cele două firme subordonate CL Sector 3, iar de asfaltare şi punerea bordurilor a fost responsabilă DADP.

În plângerea penală, aleșii USR PLUS arată următoarele:

Lucrările de pe șantier au fost efectuate de societatea Algoritm Rezidential SRL fără autorizație de construire, fără ca Sectorul 3 să aibă vreun drept asupra terenului și fără să fie comunicată data începerii lucrărilor și fără să fie luate măsurile de siguranță necesare pentru evitarea accidentelor.
Primarul Robert Negoiță știa despre aceste lucrări, desfășurându-se din dispoziția lui, edilul Sectorului 3 deplasându-se pe teren de mai multe ori.
În discuțiile cu consilierii Eugen Matei și Alexandru Sava a admis că știe că nu are drept să facă lucrări pe teren, fără să informeze proprietarul și fără să îi ceară acordul, dar s-a justificat susținând că el vrea să fie o zonă frumoasă și că ar dura prea mult ca să obțină avize. Măsurile dispuse de Robert Negoiță au condus la lucrări nelegale ale Algoritm Rezidential SRL, lucrări care vor fi finanțate din banii contribuabililor.

Din presa locală a rezultat că primarul Negoiță urmărea modificarea accesului auto spre demisolul Bibliotecii Naționale, pentru ca în final să amenajeze terase pe terenul unde s-au desfășurat lucrări de șantier, dar pentru astfel de lucrări era obligatorie obținerea prealabilă a unei autorizații.
Robert Negoiță le-a comunicat consilierilor USR PLUS că vrea să valorifice materialele extrase de pe teren, precum fier, beton, pământ, în colaborare cu terți.
Confruntat de consilierii locali și generali aflați pe teren, edilul Sectorului 3 le-a precizat de mai multe ori că este conștient de ceea ce face și nu îl sperie niște amenzi, în loc să facă demersuri pentru a pune în legalitate șantierul.

Consilierii generali și locali le-au transmis procurorilor imagini surprinse pe șantierul nelegal, înregistrări video, inclusiv cu răspunsurile lui Robert Negoiță la întrebările aleșilor locali de pe teren, solicitările făcute de consilierii USR PLUS și PNL către Primăria Sectorului 3 și răspunsul primit de aceștia. – https://bit.ly/3jsF7gY

Reamintim că consilierii generali Ana Ciceală și Nicorel Nicorescu, consilierii locali Eugen Matei și Alexandru Sava, și Teodora Stoian au transmis, la începutul lunii august, o plângere și procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, cu imagini și înregistrări de pe șantierul deschis în zona Esplanada. Ei s-au pus la dispoziția procurorilor pentru a fi audiați ca martori în dosarul morții celor doi muncitori și i-au cerut demisia lui Robert Negoiță. – https://bit.ly/3mNFSDq

La începutul lunii iulie, aleșii USR PLUS au atras atenția asupra lucrărilor nelegale efectuate la ordinul verbal al lui Robert Negoiță și au cerut explicații și oprirea șantierelor. – https://bit.ly/38u8nNU