Deputata USR PLUS Oana Ozmen, vizită la o fabrică de polistiren din București, alături de reprezentanții ROMEPS

Deputata USR PLUS Oana Ozmen, vizită la o fabrică de polistiren din București, alături de reprezentanții ROMEPS

Subiectul eficienței energetice și al materialelor pe care le utilizăm în renovarea și reabilitarea clădirilor din punct de vedere al eficienței energetice este un punct central în activitatea de parlamentar a deputatei Oana Ozmen.

Deputata USR PLUS a vizitat o fabrică de polistiren din București alături de Neculai Tănase, secretar de stat de la Ministerul Dezvoltării. „Pentru mine, ca deputat și secretar al Comisiei de Industrii și Servicii, este important să am o viziune de ansamblu asupra provocărilor acestei industrii, ce anume presupune producerea pe plan local a materialelor EPS, care sunt beneficiile și care sunt dezavantajele folosirii unui astfel de produs în procesul de eficientizare energetică.


România consumă aproximativ 65.000 de tone de polistiren, fiind cel mai utilizat material pentru termoizolarea clădirilor. Este important să utilizăm materiale produse în România care sunt realizate la standarde europene”, a explicat Oana Ozmen.


Discuțiile purtate cu reprezentanții companiei românești producătoare de polistiren și ai ROMEPS – Asociația Producătorilor de Polistiren Expandat din România au vizat o sferă largă de teme. Au fost dezbătute modalități privind eficientizarea energetică, normative europene și legislație românească, și subiecte care fac referire la probleme actuale, precum creșterea accelerată a prețului materiilor prime și, implicit, a produselor destinate domeniului construcțiilor.

Întrevederea se înscrie în seria de întâlniri pe care Oana Ozmen a inițiat-o încă de la începutul acestui mandat, din rolul de deputat și secretar în Comisia de Industrii și Servicii, cu actorii principali din sectorul privat, oameni direct implicați în industria eficienței energetice în perspectiva elaborarii unor viitoare inițiative legislative corecte, documentate și eficiente.