Ioana Mihăilă anunță patru noi măsuri pentru combaterea și controlul pandemiei

Ioana Mihăilă anunță patru noi măsuri pentru combaterea și controlul pandemiei

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat patru noi măsuri pentru combaterea și controlul pandemiei, aprobate de Guvern la propunerea sa.

Concret, de acum înainte, persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor putea fi recompensate cu tichete de masă în valoare de 100 de lei și participa, de asemenea, la loterii cu premii în bani, prima extragere fiind prevăzută în luna octombrie.

De asemenea, măștile de protecție rămase în stocurile DSP-urilor și ale autorităților locale vor putea fi distribuite către școli și licee, la solicitarea acestora.

În plus, termenul de valabilitate al certificatului pentru testul antigen crește de la 24 la 48 de ore, iar certificatele digitale COVID-19 vor putea fi utilizate și pe teritoriul României pentru atestarea vaccinării, testării sau trecerii prin boală.

„E important să fim flexibili în această campanie de vaccinare, e important să acoperim așteptările a cât mai multe categorii populaționale”, a declarat Ioana Mihăilă, luni, în cadrul unei conferințe de presă.