Primarii USR PLUS din 7 localități construiesc creșe

Primarii USR PLUS din 7 localități construiesc creșe

Primarii USR PLUS din 7 localități construiesc creșe, în cadrul unui program național derulat de Ministerul Dezvoltării, pentru le veni în ajutor tinerilor părinți.

În Sectorul 2 al Capitalei, primarul Radu Mihaiu construiește o creșă pentru 110 copii, de 2.409 mp, care costă circa 22 de milioane de lei. Clădirea va avea o spălărie, o bucătărie și un cabinet medical, iar în jurul ei vor fi amenajate locuri de joacă. Noua creșă va crește capacitatea sectorului cu peste 25%, în prezent fiind 425 de locuri în creșe în S2.

Și în Alba Iulia, primarul Gabriel Pleșa construiește o creșă pentru 110 copii, cu o suprafață de 2.409 mp. Creșa va fi amplasată într-un cartier în care Primăria Alba Iulia vrea să construiască și șapte blocuri de locuințe și un centru multifuncțional, să amenajeze un teren de sport, locuri de joacă și zone verzi, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.

În Timișoara, primarul Dominic Fritz construiește două creșe noi, cu un total de 160 de locuri, care vor costa circa 13 milioane de lei. Și aici, cererea de locuri la creșă este tot mai mare, anul trecut părinții depunând 600 de cereri, pentru cele 337 de locuri existente. Dominic Fritz a anunțat și că a demarat deja construirea a alte două creșe în municipiu.

La Câmpulung, în orașul administrat de primarul USR PLUS Elena Lasconi, nu a mai funcționat nicio creșă în ultimii 30 ani. Acum va fi construită o nouă creșă la standarde europene, de 70 locuri.

Și Brașovul va avea două noi creșe, cu circa 160 de locuri, în timp ce la Alba Iulia va fi construită o nouă creșă de 110 locuri. Vom avea două noi creșe și în Sectorul 1, administrat de Clotilde Armand, și o creșă de 100 locuri la Bacău, unde primar este Daniel Stanciu Viziteu.