Blocuri eficiente energetic în sectoarele 1 și 2 – Primarii USR PLUS accelerează programul de reabilitări termice

Blocuri eficiente energetic în sectoarele 1 și 2 – Primarii USR PLUS accelerează programul de reabilitări termice

Primarii USR PLUS ai sectoarelor 1 și 2, Clotilde Armand și Radu Mihaiu, au accelerat programele de reabilitare termică a blocurilor și au recepționat, până în prezent, aproape 90 de lucrări încheiate.

În Sectorul 1 al Capitalei, Clotilde Armand a finalizat recepția pentru 34 de blocuri reabilitate termic. Toate proiectele de reabilitare au fost transparentizate, fiind lansată, de asemenea, o hartă care prezintă în timp real stadiul acestora. Cu ajutorul hărții, cetățenii sectorului 1 pot urmări situația lucrărilor de reabilitare în cazul fiecărui bloc, găsind atașate documentele pentru Certificatul de Performanță Energetică. Harta poate fi accesată aici: https://harta.primariasector1.ro/reabilitari/

În perioada următoare, alte 132 de blocuri vor intra în programul de creștere a performanței energetice, dosarele acestora fiind în fazele de licitații pentru execuție sau de proiectare a lucrărilor de execuție.

În Sectorul 2, primarul Radu Mihaiu a finalizat 55 de reabilitări termice începute în 2020, stabilind de asemenea criterii obiective pentru ordinea executării reabilitărilor viitoare.

În luna septembrie au fost demarate 46 de reabilitări termice noi, iar în lunile octombrie și noiembrie vor fi începute alte 75. Se lucrează, de asemenea, la un program nou pentru finanțarea reparațiilor de fațade în cazul blocurilor istorice.

Au fost finalizate documentațiile și recepțiile în cazul a peste 150 de proiecte, care au fost astfel închise, după ani de zile de stagnare birocratică. De asemenea, au fost reziliate contractele păguboase, iar în cazul a 48 de reabilitări ale căror șantiere erau blocate, execuția a fost repornită.

Dincolo de accelerarea programelor de creștere a performanței energetice a blocurilor, cei doi primari USR PLUS urmăresc ca lucrările să fie executate temeinic, verificând în permanență respectarea standardelor de calitate și a prevederilor din caietul de sarcini.