Primarul USR Radu Mihaiu luptă pentru curățenia Sectorului 2 și sesizează Protecția Consumatorului în privința contractelor încheiate de operatorul de salubritate

Primarul USR Radu Mihaiu luptă pentru curățenia Sectorului 2 și sesizează Protecția Consumatorului în privința contractelor încheiate de operatorul de salubritate

Primarul USR Radu Mihaiu a anunțat recent că va sesiza Protecția Consumatorului în privința contractelor de salubritate semnate de Supercom cu asociațiile de proprietari și persoanele fizice din Sectorul 2. El acuză operatorul de salubritate că ar fi strecurat în contract mai multe clauze care îi sunt favorabile, fără ca acestea să fie agreate de Consiliul Local al Sectorului 2.

Mihaiu atrage atenția că toate contractele semnate cu Supercom până în acest moment sunt nule și trebuie refăcute. El precizează că va fi creată o comisie de control care va verifica aceste contracte și se va asigura că ele respectă condițiile agreate de Consiliul Local. Pentru a pune la dispoziția cetățenilor toate informațiile necesare încheierii contractului pentru serviciul de salubrizare, a fost creată o platformă dedicată, care poate fi accesată aici: https://salubrizare.ps2.ro/

De la preluarea mandatului și până în prezent, Radu Mihaiu a adoptat o serie întreagă de măsuri pentru îmbunătățirea serviciilor de salubrizare și respectarea curățeniei în spațiile publice. Tariful pentru spălatul străzilor a scăzut de 23 de ori, de la 2,98 lei pe mp la 0,13 lei, iar numărul străzilor spălate a crescut de la 25, câte se spălau în trecut, o dată pe an, la 933, spălate săptămânal sau chiar zilnic, în cazul străzilor centrale. A scăzut, de asemenea, costul deszăpezirii, de la 25 de milioane de lei în 2019-2020, la 14 milioane de lei în 2020-2021.

Controalele Poliției Locale pe teren au fost intensificate, numărul amenzilor crescând de 3 ori în raport cu anii trecuți, peste 50% dintre acestea fiind date pentru depozitarea ilegală a gunoaielor pe spațiul public sau spațiul verde. Au fost montate peste 2.000 de coșuri stradale și a fost dublat numărul de persoane care verifică modul în care se face curat, fără a angaja personal nou. De asemenea, a fost extins programul de ridicat deșeuri voluminoase, acestea colectându-se acum în fiecare sâmbătă.

Au fost inventariate toate proprietățile private neîngrijite, fiind aplicate amenzi și supraimpozitări. Au fost obținute de asemenea ordonanțe pentru ca primăria să aibă dreptul de a intra pe aceste proprietăți pentru a le igieniza, urmând să recupereze banii de la proprietari.

Un pas important a constat în ecologizarea lacurilor din sectorul 2. Din lacurile Plumbuita și Fundeni au fost scoase 10.000 de tone de gunoaie. A fost curățată insula Plumbuita, din care au fost scoase alte 432 de tone de gunoi, și Parcul Sticlăriei, de unde au fost scoase peste 1.600 de tone.

În perioada următoare, Primăria Sectorului 2 va investi în modernizarea utilajelor cu care se face curățenie, urmând să fie achiziționate 5 aspiratoare electrice pentru trotuare, 15 autocisterne pentru spălatul șoselelor și 2 auto containere pentru moloz. Va fi suplimentat numărul de autoutilitare pentru curățenia drumurilor publice și vor fi instalate pubele, acolo unde nu există sau sunt deteriorate, urmând a fi intensificată supravegherea locurilor în care se aruncă gunoaie în mod ilegal.