USR cere Guvernului PSD-PNL-UDMR să nu modifice peste noapte Codul fiscal pentru a introduce noi taxe în 2022

USR cere Guvernului PSD-PNL-UDMR să nu modifice peste noapte Codul fiscal pentru a introduce noi taxe în 2022

USR solicită Guvernului PSD-PNL-UDMR să nu adopte proiectul de Ordonanță de Urgență prin care vrea să modifice peste noapte Codul fiscal, sub pretextul aplicării unei reforme agreate cu Comisia Europeană în cadrul PNRR, când termenul stabilit în planul de redresare pentru schimbări treptate era 2023 – 2025.

În condițiile în care pandemia i-a afectat cel mai tare pe micii antreprenori, guvernul nu va reuși decât să distrugă microîntreprinderile printr-o astfel de taxare suplimentară, introdusă brusc și fără să țină cont de cerințele mediului de afaceri ca “măsurile fiscale asumate prin PNRR să fie implementate transparent, prin consultare și gradual, așa cum prevede documentul”.

Mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate, nu de modificări fiscale de pe o zi pe alta și fără o consultare transparentă în prealabil, și exact acesta este unul dintre angajamentele principale pe care România și le-a luat în fața Comisiei Europene prin PNRR: să asigure o politică fiscală predictibilă.

Astfel de modificări ale regimului fiscal, ca cea pe care o au în plan cele două partide care, nu de mult, promiteau că nu vor introduce taxe noi, trebuie făcute treptat și printr-o consultare reală și transparentă a reprezentanților mediului de afaceri, pentru a identifica cele mai bune măsuri.

USR face apel către PSD și PNL să nu modifice peste noapte Codul fiscal și să respecte promisiunea făcută cetățenilor, aceea de a nu introduce taxe noi, dar și angajamentul asumat în PNRR.