Primarii USR se implică în atragerea de fonduri pentru școlile din localitățile pe care le administrează

Primarii USR se implică în atragerea de fonduri pentru școlile din localitățile pe care le administrează

Primarii USR din mai multe localități din țară s-au asigurat că școlile din comunitățile pe care le administrează depun aplicații pentru granturile de până la 200.000 de euro acordate prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțat de PNRR.

Ionel Andrișan, primarul USR din localitatea Horodnic de Jos, județul Suceava, a luat legătura cu directorul școlii din localitate imediat ce a aflat de această inițiativă și i-a transmis toate informațiile necesare. Directorul școlii a completat datele necesare în formular, înscriind astfel școala în acest program.

„Îmi voi da tot interesul pentru a susține școala, elevii, cadrele didactice și voi fructifica oportunitățile de finanțare viitoare. Avem nevoie de toate aceste lucruri, pentru a crea și în mediul rural condiții similare cu cele din mediul urban și a contribui astfel la reducerea abandonului școlar. Prin educație, putem îndrepta lucrurile în țară”, a declarat primarul USR Ionel Andrișan.

Primarul Ionuț Postolache din Măxineni, județul Brăila, a discutat cu directorul Liceului Tehnologic „Matei Basarab” din localitate, pentru a înscrie această unitate de învățământ în program.

„I-am transmis directorului Liceului Tehnologic că există posibilitatea de a aplica pentru un grant în cadrul Programului pentru Reducerea Abandonului Școlar, imediat ce am aflat de existența acestuia. Liceul a fost deja înscris. Sperăm să obținem această finanțare, fondurile fiind extrem de necesare pentru îmbunătățirea situației elevilor din această unitate școlară, ceea ce va contribui în mod decisiv la reducerea riscului de abandon școlar”, a declarat primarul USR Ionuț Postolache.

Vasile Cărare, primarul USR din Milișăuți, județul Suceava, a transmis directorilor de școli link-ul și datele de înscriere în acest program, asigurându-se că înscrierea se face în timp util.

„Avem în Milișăuți două școli care pot beneficia de această finanțare. Acordăm o importanță deosebită educației, convinși fiind că aceasta este calea către un viitor prosper. Finanțarea obținută prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar ar veni în completarea a două proiecte pe fonduri europene legate de școlile din oraș, pe care le-am depus la o lună după preluarea mandatului, și a mai multor investiții făcute deja de primărie pentru îmbunătățirea condițiilor din școli”, a declarat primarul USR Vasile Cărare.

Programul Național pentru Reducerea Abandonului vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi cu o valoare de maximum 200.000 euro, în două runde, în funcție de numărul de elevi înscriși și de gradul de marginalizare a localității. Se pot înscrie în acest program toate școlile care se încadrează într-un grad de vulnerabilitate și în care există elevi care se află în risc de abandon școlar.