Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secție de Oncologie, la standarde europene

Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secție de Oncologie, la standarde europene

Primarul USR Elena Lasconi a recepționat ieri clădirea noii secții de Oncologie a Spitalului Municipal Câmpulung. Începând din acest an, bolnavii de cancer vor beneficia astfel de tratament în condiții civilizate, la standarde europene.

Discuțiile despre realizarea acestui proiect au început în 2016, însă lucrările au început efectiv abia în 2020. În mai puțin de 2 ani, Elena Lasconi a obținut resursele necesare pentru a duce la bun sfârșit acest proiect. Valoarea investiției este de aproape un milion de euro, fiind vorba de o clădire de aproximativ 800 de metri pătrați, cu încăperi controlate electronic pentru oxigen, fum, apă caldă și căldură, curent electric și ventilație.

„Când am preluat mandatul, am găsit un contract fără finanțare, iar în curtea spitalului municipal un munte de moloz, o clădire demolată. Am fost de multe ori pe șantier să urmăresc cum se desfășoară lucrările. Sănătatea, educația și proiectele care aduc creșterea calității vieții sunt prioritatea mea. Refuz să cred că normalitatea înseamnă tratament oncologic pe holurile spitalului, cum se întâmplă în prezent”, a declarat Elena Lasconi, primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel.

Noua clădirea va fi dotată în acest an cu mobilier nou și aparatură de ultimă generație. Cei aproximativ 1.500.000 lei necesari pentru aceste dotări vor fi alocați de la buget sau obținuți din diferite sponsorizări.

Va fi demarat de asemenea un proiect de amenajare a spațiului verde și a căilor de acces din curtea Spitalului Municipal Câmpulung, pentru ca bolnavii și familiile lor să beneficieze de un spațiu curat, verde și prietenos, unde să se încarce cu energie pozitivă.