Elena Lasconi a economisit aproape un milion și jumătate de lei, prin negocierea tarifelor la gaze și electricitate pe bursa de mărfuri

Elena Lasconi a economisit aproape un milion și jumătate de lei, prin negocierea tarifelor la gaze și electricitate pe bursa de mărfuri

În plină criză energetică, Elena Lasconi, primarul USR al orașului Câmpulung Muscel, a reușit să economisească aproape un milion și jumătate de lei, prin negocierea pe bursa de mărfuri a tarifelor la electricitate și gaze.

În urma negocierilor, la gaze, de la 185 lei/MWh, cât se plătea inițial, s-a ajuns la 98 lei/MWh, iar la energie, de la 325 lei/MWh, la 231 lei/MWh.

„La începutul mandatului am găsit o dezordine generală în ceea ce privește facturile la electricitate și gaze din Primărie și unitățile subordonate. Plăteam tarife diferite, unele chiar mai mari decât prețul pieței. Ce am făcut? Am negociat pe bursa de mărfuri tarifele pentru toate acestea. Am economisit aproape un milion și jumătate de lei, cam doi kilometri de drum asfaltat”, a afirmat Elena Lasconi.

Contractele semnate sunt valabile până la 1 martie, primarul USR pregătindu-se pentru o nouă negociere pe bursa de mărfuri a acestor tarife.

Acest tip de negociere a tarifelor la energie electrică și gaze nu a mai existat în Primăria Câmpulung, Elena Lasconi fiind primul primar care a avut o astfel de inițiativă. Suma economisită este o dovadă că la Câmpulung există o mare responsabilitate în privința cheltuirii banilor publici, adică a taxelor și impozitelor plătite de locuitori.