Iulian Bulai, ales vicepreședinte al grupului ALDE de la APCE

Iulian Bulai, ales vicepreședinte al grupului ALDE de la APCE

Deputatul USR Iulian Bulai a fost ales vicepreședinte al grupului ALDE de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). De asemenea, parlamentarul USR a fost propus vicepreședinte al Comisiei de Monitorizare a țărilor membre ale Consiliului Europei.

Mă onorează această încredere primită de la colegii din toată Europa. Mulțumesc, în mod egal, colegilor și colegelor din Parlamentul României care m-au votat ca delegat al Parlamentului României la APCE acum 3 ani. Mă voi dedica cu mare responsabilitate acestei cauze. Precizare: nu voi fi remunerat suplimentar pentru niciuna din aceste funcții”, declară deputatul USR Iulian Bulai.

Parlamentarul USR a fost ales, luni, vicepreședinte al grupului ALDE de la APCE. Consiliul Europei (CoE), fondat în 1949, este o organizație internațională cu sediul la Strasbourg, mai veche decât Uniunea Europeană. Mandatul CoE este de a întări democrația, statul de drept și respectarea drepturilor omului în țările membre. Aproape toate țările europene fac parte din Consiliul Europei (cu excepțiile Belarus, Kosovo, Vatican).

Tot luni, la propunerea grupului ALDE, Iulian Bulai fost propus vicepreședinte al Comisiei de Monitorizare a țărilor membre ale Consiliului Europei. Această comisie se ocupă cu monitorizarea chestiunilor de democrație, stat de drept și drepturile omului în țările membre ale Consiliului Europei.