USR depune plângere la DNA pentru tunul imobiliar de la Mogoșoaia

USR depune plângere la DNA pentru tunul imobiliar de la Mogoșoaia

Președintele USR, Dacian Cioloș, a anunțat, luni, în urma ședinței Biroului Național, decizia partidului de a depune plângere la DNA împotriva felului în care primăria, condusă de Paul Precup (PNL), a decis realizarea exproprierilor în Mogoșoaia, fără să țină cont de protejarea dreptului la proprietate, fără să informeze suficient și fără să respecte legea, totul pentru a da un tun imobiliar de un miliard de euro.

Anunțul președintelui USR vine în contextul în care, vineri, consilierul local USR din Mogoșoaia, Felicia Ienculescu-Popovici, a fost amenințată în stil mafiot și agresată de doi consilieri de la PNL și PMP atunci când s-a opus acestui tun imobiliar, pus la cale de primarul PNL.

„Am discutat, astăzi, în Biroul Național și am decis să depunem ca partid, USR, o plângere la DNA împotriva felului în care au fost realizate exproprierile acolo. Vineri seara, când am fost să ne susținem colegii în Consiliul Local, am avut ocazia să discutăm cu mai mulți cetățeni din Mogoșoaia, foarte supărați și furioși pe felul în care primăria a decis să facă acele exproprieri fără să țină cont de protejarea dreptului la proprietate, fără să informeze suficient și fără să respecte legea.

Colegii noștri au identificat deja fapte de abuz în serviciu, de fals și uz de fals, de trafic de influență și, pornind de la aceste elemente, vom pregăti și vom depune o sesizare la DNA pentru că acest caz, de la Mogoșoaia, să fie cercetat și să fie făcută lumină acolo. Vom cere autorităților publice să clarifice situația de acolo”, a declarat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a făcut apel către PNL și PMP să fie foarte ferme în mesajele pe care vor să le transmită alegatorilor și anume că nu tolerează niciun act de agresivitate și de violență fizică sau verbală. Apelul liderului USR vine în contextul în care unul dintre cei doi consilieri locali, care au agresat-o vineri pe Felicia Ienculescu-Popovici, și-a retras „demisia de onoare”. 

„Cred că este important să instituim tolerență zero față de violență, față de amenințare, față de agresivitate pentru că oricum societatea românească se află, în momentul de față, într-un moment de tensiune după crizele prin care am trecut și, cu atât mai mult, vedem și partide extremiste, care profită de această agresivitate, violență și tensiune și surfează pe fricile, temerile oamenilor, așa încât există riscul ca această violență să fie amplificată și asta nu e deloc sănătos pentru democrație și pentru felul în care ne dorim cu toții să se facă politică în România”, a mai spus Dacian Cioloș. 

Reamintim că cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro, urmeză să fie dat în Mogoșoaia, de către primarul PNL, Paul Precup, care a modificat recent regulamentul de funcționare al Consiliului Local pentru a-și oferi majoritatea de care are nevoie pentru a expropria și trece în proprietatea Primăriei 1.200 de hectare de teren arabil (detalii, aici). 

Totul pentru a putea construi un uriaș proiect imobiliar, într-o zonă denumită „Sectorul Zero”, care ascunde însă interese imobiliare și încălcări grave ale legislației.

Printre cei care vor beneficia de pe urma lui se numără Alina Gorghiu și alți peneliști de frunte. Cine pierde? Din nou, cetățeanul de rând. În cazul de față, toți locuitorii comunei Mogoșoaia au de suferit. 

Abuzurile de la Mogoșoaia au fost, însă, semnalate de către consilierii locali USR, iar vineri, unul dintre ei, în persoana Feliciei Ienculescu-Popovici, a fost amenințat în stil mafiot și agresat de doi consilieri de la PNL și PMP.

În loc să-i demită, PNL și PMP i-au suspendat din toate funcțiile de conducere din partid pe Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP), dar doar până la finalizarea anchetei – o dovadă a acceptării unui astfel de comportament. 

Ulterior, cei doi și-au dat demisia din partid, însă unul dintre ei, consilierul local PMP Mogoșoaia, Dinu Gheorghe, a revenit asupra deciziei, afirmând cu cinism că de fapt nu a agresat-o pe Felicia Popovici.