USR sesizează CNA pentru dezinformările și manipulările RTV și Antena 3

USR sesizează CNA pentru dezinformările și manipulările RTV și Antena 3

USR va depune trei sesizări la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) pentru sancționarea RTV și Antena 3 pentru minciunile și manipulările difuzate la adresa membrilor și activității partidului.

În primul rând, USR sesizează CNA pentru sancționarea RTV pentru campania de dezinformare și manipulare la adresa primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, și pentru minciuna potrivit căreia USR ar fi plătit sute de mii de euro pentru a amplifica scandalul plagiatului premierului Ciucă.

În al doilea rând, USR sesizează CNA pentru emisiunea “Exces de putere”, de la Antena 3, pentru ediția de vineri seară în care s-a încercat acreditarea ideii potrivit căreia Felicia Ienculescu-Popovici, consilieră locală USR și victima agresiunii fizice și verbale a doi consilieri locali PMP și PNL, ar fi de vină pentru cele întâmplate pentru ca i-ar fi provocat pe cei doi bărbați, deși faptele reies foarte clar din înregistrarea video făcută publică de Felicia Popovici.

Anunțul depunerii sesizărilor a fost făcut de președintele USR Dacian Cioloș, luni, în cadrul unei conferințe de presă la Parlament, în urma ședinței Biroului Național al USR.

„Împreună cu colegii din Biroul National: am decis să depunem câteva sesizări la CNA, în primul rând pentru sancționarea RTV pentru campania de dezinformare și manipulare la adresa primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. Am aflat de la această televiziune că Clotilde Armand ar fi “arestată”, evident, fără nicio dovadă, o știre care s-a dovedit, evident, falsă și nu e prima dată când sunt proferate astfel de afirmații false. Am decis să facem această sesizare la CNA.

Totodată, o altă sesizare la CNA tot vizând România TV care a difuzat o minciună incredibilă prin care afirma că USR ar fi plătit sute de mii de euro pentru a amplifica scandalul plagiatului premierului Ciucă. Evident că e o minciuna, USR, am spus-o de mai multe ori, nu folosește bani și resurse financiare pentru a plăti televiziuni și difuzarea unor minciuni. Vom face sesizare la CNA împotriva unei astfel de informații false.

Și o a treia sesizare la CNA în care vom solicita sancționarea emisiunii “Exces de putere”, de la Antena 3, în care, vineri seară, s-a încercat acreditarea ideii că victima, colega noastră, consilieră la Mogoșoaia, ea ar fi de vină pentru că i-ar fi provocat pe cei doi bărbați care au atacat-o și verbal, au amenințat-o și apoi a fost foarte clar ce s-a întâmplat din acea înregistrare video.

Ceea ce s-a întâmplat vineri seară și felul în care moderatorii acestei emisiuni au interpretat, cu rea-credință, agresiunea împotriva colegei noastre este de neacceptat, din punctul nostru de vedere, așa încât BN a decis să înaintăm aceste trei sesizări la CNA”, a declarat Dacian Cioloș.

Liderul USR a ținut să sublinieze faptul că „de la critică, într-o astfel de situație, și până la minciună e un drum lung” și că în astfel de cazuri trebuie reacționat.

„Vreau să fiu foarte clar – suntem un partid politic și e firesc, într-o democrație, să fii criticat, să și se facă observații, e firesc să ai situații în care lumea nu e de acord cu ceea ce faci, dar de la critică într-o astfel de situație și până la minciună e un drum lung. Ceea ce s-a întâmplat în aceste emisiuni depășește limitele actului mediatic normal, a fost un linșaj mediatic împotriva USR și împotriva colegilor noștri și considerăm că, într-o democrație sănătoasă, la astfel de cazuri trebuie reacționat și, în acest context, am decis să înaintăm aceste sesizări”, a mai spus Dacian Cioloș.