1 an cât 3! Investiții-record în dezvoltare făcute de primarul USR Camelia Bertea

1 an cât 3! Investiții-record în dezvoltare făcute de primarul USR Camelia Bertea

Într-un singur an, primarul Camelia Bertea a investit peste 5 milioane de lei în dezvoltarea orașului Victoria! Practic, cât a investit fostul primar de la PNL în TREI ani! 

Banii investiți de Camelia Bertea în 2021 s-au dus în școli și grădinițe, în dotarea spitalului orășenesc, în modernizarea serviciilor de salubrizare, în extinderea rețelei de apă și canalizare. Totodată, investițiile au vizat și realizarea de documentații și proiecte tehnice pentru parcări, creșterea eficienței energetice, creșe, dotarea și îmbunătățirea liceelor și nu numai. Aici se înscrie și demararea Planului Urbanistic și Zonal, în zona sudică a orașului, unui teren de 5 hectare, fără de care niciun investitor nu și-ar fi putut deschide un punct de lucru și să creeze astfel noi locuri de muncă. 

Pentru toate acestea, lucrările sunt în curs și se vor termina în 2022.

Primul an de mandat al Cameliei Bertea a marcat și o premieră în oraș: demararea colectării selective a deșeurilor! 

Iată câteva exemple concrete ale investițiilor demarate în 2021 de Camelia Bertea:

Educație:

  • achiziționarea a 721 de tablete pentru toţi elevii din oraş, în valoare totală de 509.766,18 lei, bani care urmează să fie recuperați din fonduri europene;
  • repararea, dotarea și eficientizarea energetică a unei grădinițe și a unui liceu. 

Sănătate:

  • redeschiderea Spitalului Orășenesc Victoria și dotarea sa cu aparatura necesară; 
  • amenajarea unui sediu nou pentru Ambulanță.

Mediu:

  • închiderea fostei gropi de gunoi a orașului;
  • implementarea sistemului de colectare selectivă;
  • achiziționarea pubelelor ecologice pentru toate casele din orașul Victoria și toate zonele unde există zonă de blocuri;
  • încheierea unui parteneriat pentru punerea la dispoziție în mod gratuit a unei autoutilitare, destinată colectării deșeurilor pe categorii: plastic, sticlă, hârtie/carton și metal, care va facilita ridicarea lor din punctele de depozitare;
  • demararea proiectului de transformare a stației de transfer în stație de sortare pentru ca orașul Victoria să își sorteze singur deșeurile și să recicleze din ce în ce mai mult, pentru a ajunge la cota de 60% deșeuri reciclate din total deșeuri. 

Pe lângă toate acestea, reamintim faptul că primarul Camelia Bertea a reușit să redeschidă centrul medical de permanență. Totul cu ajutorul voluntarilor și al angajaților din primărie, fără să cheltuiască niciun leu de la bugetul local.  

În ceea ce privește 2022, suma alocată investițiilor de la bugetul local va fi de aproape patru ori mai mare: aproximativ 20 de milioane de lei.