Cătălin Drulă: USR cere Guvernului să facă tot ce este posibil pentru a ajuta poporul ucrainean și pe românii din zonele afectate

Cătălin Drulă: USR cere Guvernului să facă tot ce este posibil pentru a ajuta poporul ucrainean și pe românii din zonele afectate

USR condamnă ferm invazia rusească din Ucraina și își manifestă solidaritatea cu poporul ucrainean. Agresiunea rusă nu poate fi în niciun fel justificată sau acceptată, iar Federația Rusă trebuie să suporte întreaga forță a sancțiunilor internaționale. Prin vocea președintelui interimar Cătălin Drulă, USR solicită Guvernului României să facă tot ce este posibil pentru a ajuta Ucraina și poporul ucrainean, precum și pe românii din zonele afectate.

Suntem alături de Ucraina. Ne pronunțăm ferm pentru libertate în Europa. Vladimir Putin a început în această noapte un război nelegitim și crud. Este o agresiune monstruoasă asupra unei țări pașnice. Atașamentul României față de principiile democratice și față de idealul de libertate ne obligă să fim solidari cu Ucraina în aceste momente extrem de dificile. USR cere Guvernului să facă tot ce este posibil pentru a ajuta țara noastră vecină și poporul ucrainean. Nu contează că suntem acum în opoziție, vom sprijini aceste eforturi cu tot ce putem. Agresiunea rusă nu poate fi în niciun fel justificată sau acceptată. De aceea nu putem asista pasivi la distrugerea unui stat și a unei națiuni, a căror unică vină a fost că au vrut să își decidă singure soarta. Federația Rusă trebuie să suporte acum întreaga forță a sancțiunilor internaționale”, declară Cătălin Drulă, președintele interimar al USR.

USR nu va renunța niciodată la valorile democratice în fata violenței unui dictator și susține orice demers de sprijinire a cetățenilor români din statele afectate.

Gândurile noastre se îndreaptă și către comunitățile românești din Ucraina și către frații noștri din Republica Moldova. În această dimineață am avut un schimb de mesaje cu premierul Nicolae Ciucă în care l-am asigurat de sprijinul USR în tot ceea ce ține de securitatea națională a României. În astfel de vremuri, bătălia politica trebuie să facă un pas în spate. Suntem un partid de opoziție responsabil. Acum e momentul să fim solidari cu vecinii noștri care au aceleași idealuri de libertate ca noi. Barbaria și dictatura expansionistă nu vor învinge în Europa”, mai precizează Cătălin Drulă.