Solidaritate cu Ucraina: primarii USR iluminează clădirile primăriilor și alte obiective în culorile steagului țării noastre vecine

În actualul context al conflictului militar din Ucraina cauzat de Rusia, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, primarii USR Clotilde Armand (Sectorul 1), Allen Coliban (Brașov) și Gabriel Pleșa (Alba Iulia) au anunțat că vor ilumina în culorile galben și albastru clădirile primăriilor și alte obiective din orașele pe care le administrează.

“Sectorul 1 este alături de poporul ucrainean. Sunt mulți ucraineni la graniță cu România care fug de războiul lui Putin. Acești oameni și-au lăsat totul în urma lor din cauza unui dictator care vrea să schimbe granițele Europei după cum vrea el.

În aceste momente este nevoie de măsuri urgente de ajutor. Iar Primăria Sectorului 1 își oferă sprijinul pentru toți ucrainenii aflați în dificultate. Vom asigura condiții pentru toți refugiații care ne solicită ajutorul”, a declarat Clotilde Armand.

“Îmi exprim speranța că răspunsul Uniunii Europene și al întregii comunități internaționale va fi pe măsura agresiunii ruse.

Suntem alături de poporul ucrainean în lupta lor pentru integritatea statală, pentru prezentul și viitorul pe care și le-au ales.

Dacă situația o va cere, Brașovul are capacitatea și va asigura condiții pentru potențialii refugiați din Ucraina”, a declarat Allen Coliban.

La rândul său, primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat că Cetatea Alba Iulia a fost iluminată în galben și albastru.

“În contextul situației de conflict armat în care se află Ucraina, în semn de solidaritate față de poporul acestei țări, greu încercat în aceste momente, Cetatea Alba Carolina va rămâne iluminată în culorile galben și albastru, culori pe care fiecare ucrainean le poartă în suflet și pe drapelul național.

Semnificația lor, de pace și prosperitate, să-i întărească în lupta pentru a-și păstra suveranitatea și integritatea teritorială”.