Cristina Rizea: Coaliția sărăciei își bate joc și de transportatori și de noi toți!

Cristina Rizea: Coaliția sărăciei își bate joc și de transportatori și de noi toți!

Deputatul USR Cristina Rizea critică Guvernul PSD-PNL-UDMR pentru valoarea extrem de mică a ajutorului pe care vor să îl acorde transporturilor, care se ridică la 50 de bani pe litrul de combustibil, și pentru birocrația prin care trebuie să treacă pentru a-l obține.

„Ne-a anunțat statul român cu surle și trâmbițe că în condițiile crizei economice actuale va acorda un ajutor pentru transportatori în valoare de 50 de bani pe litru de combustibil.

După părerea mea o mizerie de ajutor care în realitate nu îi ajută nici pe aceștia și nici pe noi cei care suportăm costul transportului în prețul final al produsului. Pentru transportatorii români, în schimb, problemele nu se opresc aici.

Ca să obțină acest ajutor, statul român le cere transportatorilor ‘nșpe mii de hârtii în dosare cu șină. Deci practic, nu le dă decât praf în ochi și propagandă socialistă punându-i pe drumuri cu hârtiile sub braț pentru niște rambursări care vor fi decontate la Sfântu’ Așteaptă!”, susține Cristina Rizea.

Deputatul USR evidențiează faptul că adevărata soluție ar fi fost aplicarea reducerii de preț direct pe bonul de la casa de marcat din benzinării.

“Este o metodă care dacă se vrea politic vorbind, se poate aplica! Suntem țara cu IT-iști foarte buni, casele de marcat din benzinării sunt legate la ANAF, baza de date cu transportatorii există, fiecare dintre aceștia având o licență de transport asociată codului de identificare fiscală, cât de complicat poate să fie să aplici o soluție de ajutorare a economiei care chiar să funcționeze!”, conchide Cristina Rizea.