CCR dă o nouă palmă românilor, ajutându-i pe parlamentari să-și recapete privilegiile imorale

CCR dă o nouă palmă românilor, ajutându-i pe parlamentari să-și recapete privilegiile imorale

Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Petre Daea, Teodor Meleșcanu, Vasile Blaga, Dan Matei Agathon și mulți, mulți alții își recapătă privilegiile imorale, prin grija judecătorilor Curții Constituționale, unii beneficiari ei înșiși de pensii speciale. Decizia de astăzi a CCR reprezintă o palmă pe obrazul românilor care, după o viață întreagă de muncă cinstită și de contribuit la sistemul de pensii, de abia își duc traiul de azi pe mâine. Și, totodată, decizia de azi arată tuturor de ce vechile partide politice refuză cu obstinație să numească la Curtea Constituțională oameni profesioniști și integri, preferând cozile de topor gata să răspundă oricând comenzilor venite de la centru.

Restaurația privilegiaților, asta ne livrează azi Curtea Constituțională. Instanța supremă consfințește ceea ce românii simt în fiecare zi: clasa de șmecheri e mai egală decât noi, restul. Vom continua lupta împotriva pensiilor speciale cu toate mijloacele de care dispunem”, declară Cătălin Drulă, președintele USR.

Înainte de a pleca din fruntea CCR, președintele acesteia, fost parlamentar PSD, s-a străduit să găsească orice chichiță pentru a declara neconstituțională eliminarea unei pensii speciale despre care aceeași CCR, în alte decizii, spune că poate fi eliminată. Acum înțelegem de ce PSD a insistat ca proiectul lor de desființare a pensiilor speciale ale parlamentarilor să fie cel adoptat, chiar dacă a fost depus câțiva ani după primul proiect al USR de eliminare a acestor privilegii. Noi, însă, vom redepune un proiect de lege pentru abrogarea pensiilor speciale în așa fel încât CCR să nu îl poată declara neconstituțional. Să vedem dacă PSD va fi dispus să îl și voteze, așa cum au pretins că ar fi dispuși să facă”, precizează deputatul USR Cristian Seidler.

Ani la rând, pensiile speciale – ale parlamentarilor, dar și ale altor categorii – au fost apărate cu dinții de PSD, PNL și celelalte partide tradiționale. În februarie anul trecut, la insistența USR, care a pus subiectul pensiilor speciale pe agenda publică, vechea clasă politică a fost nevoită să accepte măcar desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Acum, grație CCR – instituție puternic politizată, care a sabotat constant toate încercările de eliminare sau măcar impozitare a pensiilor speciale – parlamentarii își recapătă privilegiile și îi vor sfida în continuare pe românii obișnuiți, care au, după o viață de muncă, pensii mizere.

USR reamintește că printre judecătorii CCR care au decis soarta pensiilor speciale ale foștilor parlamentari se numără trei foști parlamentari: Valer Dorneanu (PSD), președintele Curții Constituționale, Marian Enache (ex-UNPR, ex-PSD) și Varga Attila (UDMR).

Așteptăm publicarea motivării deciziei CCR pentru a vedea exact motivele pentru care a fost declarată neconstituțională legea adoptată de Parlament în 17 februarie 2021, mai ales că, la acel moment, Avocatul Poporului spunea că a analizat legea și că nu a identificat vreun motiv de neconstituționalitate.

Până atunci, un lucru este însă foarte clar: pensiile speciale ale parlamentarilor vor face iar, lunar, în bugetul de stat o gaură de peste 1 milion de euro.

Foștii parlamentari ajunși la pensie vor încasa, din nou, pentru doar câțiva ani de mandat, câte 5-6.000 de lei pe lună. Cei care au prins mai multe mandate vor sări la 14-15.000 de lei pe lună. Asta în timp ce pensia medie în România este de doar 1.800 lei!