Vlad Voiculescu susține candidatura avocatului Alexandru Dimitriu la Primăria Sectorului 5: Va demonstra că se poate și altfel în politică

Vlad Voiculescu, președintele USR București, îi îndeamnă pe cetățenii Sectorului 5 să-l voteze pe avocatul Alexandru Dimitriu la primăria acestui sector.

La evenimentul de lansare a candidaturii lui Alexandru Dimitriu, Voiculescu a criticat tradiția politică a primăriilor de sector din București, instituții în care cei aleși în funcția de primar s-au îmbogățit repede și într-un mod cat se poate de corupt.

„Dacă ne uităm la ultimii 30 de ani, vom vedea în Sectorul 5 domnul Vanghelie, la Sectorul 6 domnul Mănescu, la Sectorul 1 domnul Chiliman, putem enumera aproape toate sectoarele și aproape toți candidații din partea partidelor vechi care s-au perindat pe acolo. Aceștia erau și principalii finanțatori ai partidelor mari care acum sunt la guvernare. Principalii finanțatori, dar nu din banii lor, deoarece niciunul din ei nu a putut demonstra o carieră înainte să ajungă într-o funcție publică. Prima funcție publică importantă a fost chiar aceea de primar de sector,” a transmis fostul ministru al Sănătății.

Voiculescu a subliniat faptul că, spre deosebire de aceștia, Alexandru Dimitriu și-a construit singur cariera și a intrat în politică nu pentru a se îmbogăți, ci pentru a-și oferi experiența profesională acumulată.

„Alexandru Dimitriu nu și-a construit cariera pe spatele partidului, ci pe propriile picioare. Este un om care a venit să ofere în politică, nu să se îmbogățească. Și cred că asta e o diferență pe care o vedeți la fiecare membru USR. Alexandru Dimitriu este economist, a absolvit Facultatea de Drept, este doctor în Drept, cu un doctorat pe bune. A muncit alături de noi în ultimii ani și în prezent este liderul consilierilor USR din Sectorul 5. A oprit risipă și furt de peste 50 de milioane de lei și a lucrat într-o funcție extrem de importantă, ca secretar de stat în Ministerul Justiției. Acolo a făcut cele mai multe investiții din istoria postdecembristă în instanțe, investiții de care era mare nevoie”, a spus președintele USR București.

Alexandru Dimitriu va demonstra că se poate și altfel în politică, a mai transmis Voiculescu, fără să încalci toate regulile și fără să îți bați joc și să pui în pericol viața, bunăstarea și confortul celorlalți.

„Cred că se poate și doar cu civilizație, putem îmbunătăți lucrurile dacă suntem buni, civilizați, dacă stăm pe picioarele noastre. Alexandru Dimitriu vrea să schimbe fața Sectorului 5, fața Bucureștiului, fața țării și îți asumă cu curaj o candidatură. Sper să găsim cu toții înțelepciunea să îl susținem și sper pentru el, dar mai ales pentru locuitorii Sectorului 5, că vor avea această șansă și curajul de a-i acorda încrederea, astfel încât Sectorul 5 să arate cu totul diferit în puțini ani de acum încolo,” a concluzionat Vlad Voiculescu.