PSD-PNL-UDMR și AUR îl pun pe Iulian Iancu, omul care a făcut România mai dependentă de gazele rusești, în fruntea ANRE

PSD-PNL-UDMR și AUR îl pun pe Iulian Iancu, omul care a făcut România mai dependentă de gazele rusești, în fruntea ANRE

USR condamnă simulacrul de dezbatere care a avut loc, astăzi, în Comisiile reunite pentru industrii ale Parlamentului, unde Iulian Iancu a fost numit de PSD-PNL-UDMR și AUR în Comitetul de reglementare al ANRE fără să fie audiat nici el, nici restul candidaților la această funcție.

USR consideră inadmisibil votul dat de coaliția hoției, cu sprijinul AUR, pentru omul care nu doar că a blocat investițiile în exploatarea de gaze naturale din Marea Neagră, dar a făcut România mai dependentă de gazele rusești în plină criză energetică.

“Practic sistemul este complet aliniat în spatele omului care a distrus sistemul energetic. Haideți să ne uitam la palmaresul domnului Iulian Iancu. În primul rând, PSD nu l-a mai pus pe lista de parlamentari în acest mandat pe motiv că PSD se reformează. Acum PSD vine și ni-l prezintă ca pe Albă ca Zăpada.

Cel mai bun exemplu de “profesionalism” este legea offshore. Aceasta a fost împinsă de Iulian Iancu, în 2018, prin comisia de industrii din Parlament sub forma care a blocat investițiile în exploatarea celui mai mare zăcământ de gaze din Marea Neagră.

Însuși PSD a admis că trebuie să modifice legea respectivă. Apoi, mai este și faimoasa OUG 114/2018 susținută tot de Iulian Iancu, care ne-a făcut mai dependenți de gazele rusești și a blocat investițiile în producția de energie electrică”, declară deputatul USR Cristina Prună.

Același om care astăzi este girat de PSD-PNL-UDMR și AUR în fruntea ANRE, în 2019 era refuzat de președintele Iohannis pentru poziția de vicepremier pe probleme economice pe motiv că periclitează „decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale”.

“Stăm și noi și ne întrebăm, după această evaluare venită de la cel mai înalt nivel, cum de au votat parlamentarii PNL pentru numirea domnului Iancu în această instituție care gestionează o piață de miliarde de euro și influențează facturile a milioane de români”, evidențiază Cristina Prună.

În plus, Iulian Iancu este exponentul clasic al vechii clase politice, care a demonstrat, prin acțiunile sale, că acționează împotriva investițiilor care ar fi putut să ușureze povara facturilor pentru români.

“Suntem într-o economie liberă și deschisă, iar viziunea pur etatistă pe piața de energie, ca cea a domnului Iancu, ne va duce către distrugerea sectorului și sabotarea economiei și a consumatorilor”, încheie Cristina Prună.