Coaliția PSD-PNL numește încă doi politruci în instituții cheie ale statului

Coaliția PSD-PNL numește încă doi politruci în instituții cheie ale statului

PSD continuă, cu susținerea PNL și aprobarea tacită a președintelui Klaus Iohannis, acapararea tuturor instituțiilor cheie ale statului, numind astăzi doi politruci în conducerea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, respectiv a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

PSD a mai băgat azi o fisă și l-a numit pe Iulian Iancu în conducerea ANRE. Stau și mă întreb ce cheiță l-a întors pe domnul Marcel Ciolacu pentru a se răzgândi complet, în doar cinci luni, în privința lui Iulian Iancu. Atunci, nu-l susținea pentru această funcție, avea dubii că este omul potrivit. Și președintele Iohannis, care este acum partenerul PSD, spunea că Iulian Iancu periclitează relațiile cu statele occidentale, motiv pentru care nu l-a numit în funcția de vicepremier în Guvernul Dăncilă. Să nu uităm că Iulian Iancu este cel care a promovat mai multe legi care ne-au făcut mai dependenți de gazele rusești, inclusiv legea offshore modificată recent. Ce va face Iulian Iancu la ANRE? Va câștiga un salariu de 9.000 de euro pe lună. Adică, pe restul de mandat pe care îl are va câștiga 324.000, fără să ia decizii în interesul consumatorilor care plătesc facturi enorme la energie, fără să susțină măsuri pentru încurajarea investițiilor, fără să urmărească asigurarea securității energetice. PSD continuă să creeze milionari în euro la stat, populând toate instituțiile cheie în stat cu politruci, cu oameni a căror singură calitate este promptitudinea în a răspunde ordinelor primite. Pentru numirile făcute astăzi vor trebui să răspundă în fața cetățenilor PSD, PNL, UDMR și AUR”, declară Cristina Prună, deputat USR și vicepreședinte al Comisiei de industrii din Camera Deputaților.

Iulian Iancu – validat după un simulacru de dezbatere în Comisiile reunite pentru industrii prin voturile parlamentarilor Coaliției PSD-PNL-UDMR, dar și ai AUR – ajunge în conducerea ANRE în locul lui Alexandru Stănescu, fratele baronului PSD de Olt Paul Stănescu, nevoit să părăsească funcția după ce USR a atacat la Curtea Constituțională numirea sa de către Parlament.

Cu alte cuvinte, în ultimele șase luni, PSD a numit doi politruci în conducerea instituției care gestionează o piață de miliarde de euro și care ar trebui să vegheze la servicii de calitate pentru consumatorii români.

La polul opus, pentru funcția de membru în Comitetul de reglementare al ANRE USR l-a propus, în urma unui amplu proces de selecție deschis tuturor profesioniștilor din domeniu, pe Florian Munteanu, un profesionist cu peste 20 de ani în domeniile energiei și finanțelor în organizații de top și în mediul antreprenorial.

Nominalizarea USR nici măcar nu a fost luată în considerare, pentru că nici pe liderii Coaliției securisto-socialistă, nici pe președintele Iohannis nu-i interesează securitatea energetică a României și bunăstarea românilor.

Îi interesează, în primul rând, satisfacerea camarilei, lucru dovedit și de cealaltă numire făcută astăzi prin voturile PSD-PNL-UDMR: în Colegiul CNCD a ajuns fostul deputat PSD Radu Babuș. Ce îl recomandă pe acesta pentru o funcție la vârful instituției care ar trebui să fie garantul respectării și aplicării principiului nediscriminării? Mai puțin pregătirea profesională și activitatea de până acum și mai mult faptul că este prieten al primarului condamnat Radu Mazăre și fin al lui Nicușor Constantinescu, șeful PSD de CJ de cinci ori condamnat pentru corupție.