Coaliția PSD-PNL vrea să controleze total votul românilor. AEP, umflată cu activul de partid

Coaliția PSD-PNL vrea să controleze total votul românilor. AEP, umflată cu activul de partid

Pentru că vrea să păstreze puterea cu orice preț și pentru că nu dă doi bani nici pe democrație, nici pe ce vor cetățenii, Coaliția securisto-socialistă PSD-PNL-UDMR face totul pentru a controla votul românilor. Un pas în acest sens a fost făcut, astăzi, prin modificările aduse Regulamentului de organizare și funcționare a Autorității Electorale Permanente, astfel încât această instituție vitală să fie deprofesionalizată și în întregime politizată.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a avut, astăzi, pe ordinea de zi modificări și completări la Regulamentul de organizarea și funcționare a Autorității Electorale Permanente, prilej pentru ca reprezentanții coaliției PSD-PNL-UDMR să voteze, din nou, pentru deprofesionalizare și politizare.

Câteva dintre modificările aduse:

– Nu mai este nevoie de experiență de 15 ani într-o funcție publică în AEP sau altă autoritate pentru a fi secretar general sau secretar general adjunct al AEP. Va fi suficientă o experiență de 5 ani în specialitatea studiilor.

Cu alte cuvinte, un tânăr de 28 de ani, absolvent de studii juridice, care a lucrat 5 ani ca jurist la firma părinților poate deveni secretar general al AEP. 0 experiență într-o funcție publică, 0 experiență electorală.

– Nu mai e nevoie de experiență de 5 ani într-o funcție din AEP sau altă autoritate pentru a ocupa o funcție de conducere în cadrul AEP. Va fi suficientă o experiență de 3 ani în specialitatea studiilor.

Deci, un tânăr de 26 de ani absolvent de studii juridice poate ocupa o funcție de conducere în cadrul AEP. Câtă coerență!

– Nu mai e nevoie de o experiență de 5 ani în specialitatea necesară ocupării funcției pentru a fi expert parlamentar – funcție publică de execuție din cadrul AEP. Va fi suficientă o vechime de 2 ani.

«Nu contează cine votează, contează cine numără voturile»… O vorbă care se transpune în realitate și astăzi. Cum pregătește Coaliția PSD-PNL-UDMR alegerile din 2024? Punând tot activul de partid pe funcții în cadrul Autorității Eelectorale Permanente, fără a se mai organiza concurs sau examen, fără a mai fi necesară experiența în cadrul autorității, fără a mai fi necesară experiența deloc. USR susține depolitizarea și ocuparea funcțiilor publice de către profesioniști, persoane competente. Doar astfel avem vreo șansă să evoluăm ca țară. Din păcate, suntem singurii care ne dorim asta”, declară Oana Murariu, deputat USR și membru în Comisia juridică a Camerei Deputaților.

În plus, deși reducerea cheltuielilor statului ar trebui să fie o prioritate în această perioadă de criză, Coaliția sărăciei expandează AEP de la opt direcții regionale la direcții județene și crește numărul de posturi de la 522 la 652.

Vor avea unde să-și parcheze tot aparatul de partid. Asta în timp ce pregătesc alunecarea României, ușor, ușor, spre iliberalism. Au transformat CCR într-un instrument politic. Au redus la tăcere mass-media și au transformat-o în instrument de propagandă. DNA funcționează la parametrii de avarie. Serviciile de informații se întăresc militărește. Ce le-a mai rămas? Să controleze votul. Și, uite așa, extind AEP și desemnează politruci în noile direcții județene, gata să răspundă la comandă politică. De ce să mai verifice cineva semnăturile copiate în birourile PSD și PNL? Sau pe cele aruncate la gunoi, semnături valide ale cetățenilor date celorlalte partide? De ce să nu se închidă ochii la încălcările regulilor alegerilor? Sufocarea votului liber, prioritate a PSD-PNL”, declară și deputatul USR Alin Apostol, membru în Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului.