Cătălin Drulă: Lașitatea, la fel ca incompetența, nu are limite în Guvernul PSD-PNL-UDMR

Cătălin Drulă: Lașitatea, la fel ca incompetența, nu are limite în Guvernul PSD-PNL-UDMR

USR critică motivele invocate de ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a fugi din nou de dezbaterea moțiunii simple depuse de USR împotriva lui.

USR consideră inadmisibilă absența ministrului Energiei din Parlament, pentru a treia oară în decurs de doar câteva luni, și condamnă refuzul coaliției securisto-socialiste de a reprograma dezbaterea moțiunii pentru ziua de astăzi, adică ultima zi în care a fost stabilită ședință de plen în Parlament în această sesiune parlamentară. Practic, coaliția PSD-PNL-UDMR a anulat șansele ca Virgil Popescu să dea explicații, până la toamnă, pentru criza în care a aruncat sistemul energetic.

“Motivele invocate de domnul ministrul „săptămâna viitoare” sunt cel puțin hilare. În răspunsul său scris către Parlament, Virgil Popescu ne informează, practic, că a avut niște „angajamente importante”, pe care le-a „confirmat ulterior”. Ulterior a ce? A primirii invitației de a se prezenta la tribuna Parlamentului pentru a da explicații pentru dezastrul pe care l-a girat în energie și pentru care românii scot zilnic mai mulți bani din buzunare? Nu doar incompetența este gravă în cazul domnului ministru, ci și lipsa sa de coerență”, a declarat președintele interimar al USR Cătălin Drulă. 

În lipsa unei agende publice a domnului ministru al Energiei, se poate constata pe Facebook că Virgil Popescu a sărbătorit astăzi Sfinții Apostoli Petru și Pavel și de aceea nu s-a putut prezenta în Parlament.

Prin urmare, până în toamnă, un ministru PNL care este de trei ani în funcție și care a distrus domeniul energetic va sta liniștit grație PSD-PNL-UDMR care s-au asigurat să calce în picioare orice instrument democratic și, practic, interesul oamenilor.