Cristina Prună: Schema PSD-PNL de plafonare și compensare este „o tâmpenie”

Cristina Prună: Schema PSD-PNL de plafonare și compensare este „o tâmpenie”

USR atrage atenția că schema de plafonare și compensare a prețurilor la energie, care costă statul român circa 40 de miliarde de lei, este doar una din „tâmpeniile” făcute de guvernarea PSD-PNL-UDMR și că toate declarațiile liderului PSD prin care se încearcă devierea atenției de la această realitate reprezintă doar populism ieftin.

Schema de plafonare și compensare elaborată de guvernarea PSD-PNL este realmente o tâmpenie. Costul acestei scheme de 40 de miliarde de lei și toate taxele suplimentare la prețul gazelor și energiei electrice au alimentat constant creșterea prețurilor la energie. Ceea ce demonstrează că această guvernare nu a făcut «o tâmpenie», ci «mai multe tâmpenii»! Marcel Ciolacu mai spune ceva – că avem un deficit de producție de 15% în raport cu cererea. Păi, domnule Ciolacu, dacă reglementezi prețul deficitul va crește și mai mult. Dar poate ați lipsit la lecția de economie de la școală”, declară Cristina Prună, deputat USR și vicepreședinte al Comisiei de industrii din Camera Deputaților.

Așa cum a susținut USR încă de la început, dacă tot vrea Coaliția PSD-PNL să plafoneze musai ceva, taxele pe care le plătesc consumatorii sunt cele care ar trebui să fie plafonate. Măsura ar trebui să fie aplicată concomitent cu încurajarea investițiilor, pentru ca România să nu mai depindă de importuri.

Dar PSD şi Marcel Ciolacu sunt doar populişti ieftini. Ne mai spun că nu putem să dăm 3% din PIB la speculanți. Corect! Însă nu cumva ei au creat specula? Vestea proastă este că în ritmul ăsta o să dăm 6% din PIB pentru că statul român va fi dat în judecată pe legile tâmpite date tot de PSD și PNL. Probabil asta și vor. Să vină alții să le plătească prostiile și să arate cu degetul. Tot românii vor suferi și tot românii vor plăti în final. Un partid antiromânesc, asta a devenit PSD-PNL!”, mai precizează Cristina Prună.