OUG-ul pe energie este o sfidare la adresa tuturor, a românilor și a industriei!

OUG-ul pe energie este o sfidare la adresa tuturor, a românilor și a industriei!

Guvernul PSD-PNL-UDMR își arată din nou incompetența prin adoptarea unei ordonanțe de urgență pe 1 septembrie cu aplicabilitate de la 1 septembrie, fără nicio dezbatere publică înainte. Este o sfidare la adresa tuturor, a românilor și a industriei!

”Toată această schemă de plafonare creează haos și distruge încet dar sigur sectorul energetic și economia românească. Asta se întâmplă când un guvern incompetent intră cu bocancii în piață! Noile modificări scot din schema de plafonare sute, mii de companii care până acum au beneficiat. Consecințele vor fi dramatice: restrângerea activității, prețuri mai mari în economie și pierderi de locuri de muncă. Soluția era să dăm credit fiscal la toate companiile românești și să reducem taxele din factură pentru toți românii”, spune Cristina Prună, deputat USR și vicepreședinte al Comisiei de industrii și servicii.

Creșterile de taxe asupra companiilor din domeniu se vor reflecta în creșteri de prețuri pe lanț și pierderi de locuri de muncă. Toată economia pierde, mai puțin PSD, care va avea acces, prin ministerul Finanțelor, la niște bani din prețul energiei neplafonat, achitat de consumatorii industriali, companii, practic de toată activitatea economică din România.

Soluțiile USR sunt simple și nu este prea târziu să fie aplicate: reducerea TVA de la 19% la 5% cum au făcut-o Spania, Germania și alte țări, eliminarea altor taxe din factură și credit fiscal pentru toate întreprinderile românești.