USR îi solicită din nou ministrului Cîmpeanu să retragă de urgență Legile Educației

USR îi solicită din nou ministrului Cîmpeanu să retragă de urgență Legile Educației

USR îi solicită din nou ministrului antieducație, Sorin Cîmpeanu, să retragă de urgență cele două propuneri de modificare a legilor Educației, care au fost făcute cu singurul scop de a-l proteja pe premierul plagiator Nicolae Ciucă și de a amplifica și mai tare politizarea Educației și controlul politic central asupra acesteia.

USR nu poate accepta ca viitorul copiilor în această țară să fie amanetat din cauza unui ministru al cărui singur scop, de-a lungul anilor, a fost să scape premierii plagiatori de răspunderea pentru furtul intelectual comis și să bulverseze sistemul educațional prin modificări nocive care întorc România în trecut și nicidecum nu o transformă într-o “Românie educată”.

Un ministru al Educației pentru care toaletele în curți „nu au legătură” cu calitatea educației nu doar că nu are ce căuta în fruntea unui asemenea minister, dar nu este în măsură să propună proiecte care să răspundă, cu adevărat, nevoilor de modernizare a sistemului educațional al României.

„Noile legi ale Educației par făcute pentru a consolida puterea unor grupuri de interese ilegitime. Și pentru a-i scăpa pe plagiatori de consecințe. Nici profesorii, nici copiii nu sunt în centrul acestor inițiative. Iar asta consfințește definitiv eșecul proiectului România Educată. Vom lupta în Parlament pentru a opri prevederile nocive ale acestor legi”, a declarat președintele USR Cătălin Drulă.

Problemele majore pe care USR le-a identificat în aceste proiecte, precum și viziunea USR pentru educație sunt detaliate în policy brief-ul intitulat „«Reforma» brejnevistă a educației”, realizat de Departamentul de Politici Publice al USR în colaborare cu parlamentarii din grupul USR pentru Educație și care poate fi consultat mai jos: