Cel puțin 77.000 de locuri de muncă s-au pierdut în urma suprataxării contractelor part-time. USR: „În plină criză a prețurilor, coaliția de guvernare a împins zeci de mii dintre cei mai săraci români în afara pieței oficiale a muncii”

Cel puțin 77.000 de locuri de muncă s-au pierdut în urma suprataxării contractelor part-time. USR: „În plină criză a prețurilor, coaliția de guvernare a împins zeci de mii dintre cei mai săraci români în afara pieței oficiale a muncii”

USR solicită Guvernului Ciucă să renunțe la măsura aberantă de suprataxare a contractelor part-time, ale cărei efecte negative deja se văd în economie: în perioada 1 iulie – 1 septembrie 2022, s-au pierdut cel puțin 77.000 de locuri de muncă ale unora dintre cei mai prost plătiți oameni din România.

USR consideră că această nouă modificare nocivă a Codului Fiscal, prin care dacă muncești două sau patru ore trebuie să plătești taxe cât pentru un contract de muncă întreg, nu a făcut decât să arate, o dată în plus, că PNL și PSD nu înțeleg și nu le pasă cum funcționează economia.

„În plină criză a prețurilor, coaliția de guvernare a decis că o măsură care să împingă zeci de mii dintre cei mai săraci români în afara pieței oficiale a muncii este ceea ce trebuie să facă, scopul fiind doar creșterea veniturilor la bugetul de stat. Nimic altceva nu îi interesează”, a declarat deputatul USR Cristian Seidler.

Guvernul Ciucă nu numai că nu a ținut cont de realitatea economică atunci când a implementat această măsură, dar a făcut-o și în mod netransparent, fără consultări cu părțile afectate. Rezultatul, pe care USR îl arată prin intermediul cifrelor citate mai sus, este că PSD și PNL au omorât o parte a economiei în plină criză și a lovit exact în cei care făceau venituri mici, cei care muncesc peste program ca să aibă un ban în plus pentru familiile lor.

Reamintim PNL că a criticat această măsură atunci când a fost încercată de PSD în epoca Dragnea, prin OG nr. 4/2017, catalogând măsurile Guvernului Tudose de atunci drept „o cârpeală”. În plus, în februarie 2018, liberalii au criticat suprataxarea contractelor part-time în moțiunea simplă intitulată „Lia Olguța Vasilescu – ministrul minciunii și al injustiției sociale”.

Acum, liberalii par să fie surzi la toate problemele care îi apasă pe români, de la facturile la energie și explozia prețurilor la creșterea galopantă a ratelor și perspectiva tot mai sumbră a falimentelor pe bandă rulantă.