Consiliul Național al Audiovizualului, invitat la o dezbatere în Comisia de Cultură pe tema investigației Recorder

Iulian Bulai, deputat USR și președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, a invitat membrii CNA la o discuție în Parlament pe tema documentarului Recorder. Discuția va avea loc marți, de la ora 15.00, în sala „Hortensia Papadat Bengescu”.

Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă exercită controlul parlamentar asupra CNA.

Invitația vine în contextul investigației Recorder care ridică o serie de semne de întrebare inclusiv în ceea ce privește implicațiile asupra echidistanței și echilibrului din media audiovizuală în situația finanțării indirecte a unor televiziuni de către partide politice, din fondurile alocate acestora de la bugetul de stat.

În aceeași zi, în prima parte a ședinței Comisiei pentru cultură, după ședința de plen, deputații vor discuta cu ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, despre problemele legate de organizarea și finanțarea Programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.