PSD-PNL-UDMR să aplice, de urgență, recomandările Consiliului Europei. Opriți-vă din a distruge statul de drept

PSD-PNL-UDMR să aplice, de urgență, recomandările Consiliului Europei. Opriți-vă din a distruge statul de drept

USR solicită coaliției PSD-PNL-UDMR și Guvernului să aplice, de urgență, recomandările formulate de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei în ceea ce privește noile legi ale justiției.

Raportul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei exprimă serioase îngrijorări în ceea ce privește justiția și democrația din România și confirmă avertismentele USR exprimate în nenumărate rânduri în toate forurile publice la care am avut acces.

Sub patronajul cinic al președintelui Iohannis, PSD, PNL și UDMR distrug, pas cu pas, statul de drept ignorând astfel dorința cetățenilor români de a trăi într-o societate guvernată de principii democratice, transparență și responsabilitate.

Avertizăm că, alături de Polonia și Ungaria, România riscă să ajungă în situația de a plăti prin blocarea fondurilor europene care au avut și au o contribuție esențială la dezvoltarea țării.

Coaliția actuală și președintele poartă responsabilitatea pentru imaginea nefericită pe care România o proiectează în lume ca urmare a derapajelor unei guvernări care nu reușește să priceapă că interesele de grup nu pot fi deasupra intereselor poporului.